Yoga Teacher Training 200h

Yoga Teacher Training Dynamische Hatha Yoga 200h

Wil je je graag verdiepen in yoga? Zowel in asana, pranayama, meditatie en filosofie?
Wil je weten hoe een dynamische hatha yoga les gestructureerd wordt?
Wil je je stap voor stap bekwamen en/of verdiepen in bepaalde poses en hun variaties (kopstand, schouderstand, kraai,…)
Wil je je eigen practice naar een hoger niveau tillen?
Wil je zelf yoga les beginnen geven (beginners niveau)?
Wil je een inleiding in de filosofie van yoga, mantra chanting en meditatie?
Wil je je enkele dagen volledig onderdompelen in de wereld van yoga en relaxatie?

Is het antwoord op één of meerdere van bovenstaande vragen JA? Boek dan alvast de data in je agenda als je graag wil deelnemen en vul het inschrijvingsformulier in!

Tijdens onze 200 uur Dynamische Hatha Yoga Teacher Training leer je verschillende yoga technieken aan die de weg effenen naar een gebalanceerd en gezond lichaam, geest en psyche. Na deze opleiding sta je sterk in je eigen beoefening en ben je in staat zelf een dynamische hatha yoga les voor beginners te geven.

Wat is Hatha Yoga

Onder Hatha Yoga verstond men vroeger enkel en alleen de zogenaamde satkriya’s, of zuiveringstechnieken. Vandaag de dag wordt onder Hatha Yoga het geheel van asanas (yogahoudingen), pranayamas (ademhalingstechnieken), mudras (posities of gebaren die de psyche, het innerlijke representeren), bandhas (energiesloten om deze te kanaliseren), meditatie én satkriyas (reinigingstechnieken) verstaan.

Wanneer je dit geheel van praktijken aanleert onder het toeziend oog van een ervaren leraar en deze vervolgens regelmatig en vol enthousiasme oefent en blijft oefenen, dan vergroot je je algemeen bewustzijn en breng je meer balans en harmonie in lichaam en geest.

In yoga begint een groter algemeen bewustzijn met het aanscherpen van lichaamsbewustzijn. Met behulp van de verschillende technieken in Hatha Yoga, werk je hierop verder door het balanceren en harmoniseren van het lichaam, de geest en je emoties.

In hedendaagse bewoordingen betekent de discipline van Hatha Yoga de reeks van fysieke oefeningen (in zijn meest uitgesproken vorm de yogahoudingen) en meer subtiele praktijken (zoals ademhalings oefeningen, musculaire en energetische ‘sloten’ ter kanalisatie van energie) die je beoefent om uiteindelijk naar de innerlijke beleving van meditatie over te kunnen gaan.

Deze innerlijke beleving en verhoogd bewustzijn ondersteunen het verminderen van de fluctuaties in de geest, het uiteindelijk doel van yoga.

Yoga is the science of right living and as such is intended to be incorporated into daily life. It works on all aspects of a person: the physical, vital, mental, emotional, psychic and spiritual. (Asana, Pranayama, Mudra, Bandha – Swami Satyananda Saraswati)

Waarom Dynamische Hatha Yoga

Beide lesgevers Eknath Erwin Vann en Sophie Saraswati, zijn ervaren en gecertifieerde Sampoorna Yoga Teachers. Deze vorm van Hatha Yoga werd ontwikkeld door Shri Yogi Hari, die zelf geschoold werd door enerzijds Swami Vishnudevananda, de oprichter van het Sivananda Yoga Centrum in Montreal en zelf opgeleid door Swami Sivananda, en door Swami Nadabrahmananda anderzijds, een ware en brilljante meester in de Nada Yoga (Yoga van geluid/vibraties).

Sampoorna Yoga is een dynamische vorm van Hatha Yoga die door haar vaste en dynamische structuur gelijkenissen vertoont met Ashtanga Yoga. Sophie heeft naast haar ervaring in Sampoorna Yoga een dagelijkse praktijk in Ashtanga Yoga. Daarenboven begeleidt Sophie al enkele jaren succesvolle Hatha Yoga retreats waarbij de verschillende satkriyas (zuiveringstechnieken) worden beoefend. Deze ervaring en erkende opleidingen van verschillende yoga takken vormen de basis voor de Dynamische Hatha Yoga opleiding. Eknath begeleidt eveneens al vele jaren verschillende Sampoorna Yoga retreats in België en Spanje. Als professioneel muzikant en ervaren yogi, vult Eknath de Nada Yoga sessies perfect in. De aandacht voor de filosofie en de levensstijl die yoga is, blijken uit de levenspaden van zowel Sophie als Eknath.

Een bio van de lesgevers vind je terug onderaan de pagina.

Wat onze studenten vertellen:

“Het programma van de training zit goed in elkaar: je wordt ondergedompeld in de yogacultuur, yoga filosofie, anatomie en lesmethodiek. We zetten de theorie vaak om naar de praktijk door veel te oefenen.”

Elly

“Deze hele opleiding heeft me ontzettend doen groeien. Op alle vlakken: mentaal, fysiek, emotioneel. Ik vind niet 1 stukje belangrijker dan het andere, de combinatie van alles neem ik mee.”

Nele

“De teachers Sophie en Eknath zijn mooie mensen, die je echt ook persoonlijk begeleiden in je leertraject. Er is altijd ruimte voor dialoog en ze staan open voor elke vraag. “

Elly

“De feedback op de opdrachten heb ik afgeprint en gebundeld. Want die was zo nuttig, zo uitgebreid en duidelijk.”

Heidi

“De opleiding is zeer gestructureerd; de lessen theorie worden afgewisseld met heel veel praktijk. Ook de filosofie is zeer boeiend gebracht en geeft stof tot nadenken. Een echte aanrader!”

Christine

“Ik ben dankbaar voor de volheid, diepte, kwaliteit en authenticiteit die je ons hebt laten ontdekken. De opleiding blinkt uit in onderwerp, organisatie, interpersoonlijke vaardigheden en iedereen krijgt veel steun en ruimte om te evolueren.”

Maria

“Ik vond de feedback op de studentenlessen zeer nuttig. Daar hebben wij allen zeer veel aan gehad, ook aan de feedback bij de medestudenten. Die tips/tricks kon je dan weer voor jezelf mee nemen. Ook fijn dat iedereen elkaar feedback mocht geven: studenten én teachers.”

Nele

“De locatie in Haacht is zeer aangenaam, een fijne studio met alle materiaal ter beschikking, en teacher Sophie zorgt voor heel lekker, uitgebreide maaltijden. We kijken steeds uit naar het ontbijt en avondmaal, vegetarisch/vegan en zo smakelijk dat je vaak al een bordje te veel op hebt.”

Elly

“Deze hele opleiding heeft me ontzettend doen groeien. Op alle vlakken: mentaal, fysiek, emotioneel. Ik vind niet 1 stukje belangrijker dan het andere, de combinatie van alles neem ik mee.”

Nele

“Ik ben zeer tevreden over de opleiding bij de Yogabar. Zowel Sophie als Eknath zijn top teachers, met een zeer persoonlijke aanpak. Hun eigen verhalen, ondervindingen, af en toe met een vleugje humor…doet iets met een mens.”

Christine

“Deze teachertraining is zeer volledig en heel boeiend. Niet twijfelen om deze training te volgen om je eigen praktijk verder uit te diepen en de stap te zetten naar yogateacher! Ik zou het zo opnieuw doen!”

Elly

“Je krijgt heel uitgebreide feedback. De docenten nemen er zo veel tijd/energie voor en ik vond het ook heel fijn om deze te krijgen”

Nele
chin mudra the yoga bar

Praktisch

Wanneer?

Weekendformule:

20-22 Januari 2023
10-12 Februari 2023
3-5 Maart 2023
24-26 Maart 2023
21-23 April 2023

Examen: 6 Mei 2023

Waar?

The Yoga Bar Haacht.

Kost?

2700 EUR
2500 EUR – early bird boeking voor 30/9/2022

Boek je voor 30 september 2022, dan ontvang je 200 EUR korting op de totaalprijs. Vraag bij ons na hoe je in termijnen kan betalen.

Voor wie?

  • Iedereen die zijn eigen yoga beoefening naar een hoger niveau wil tillen en/of
  • de ambitie heeft om zelf yoga leraar te worden en/of
  • reeds lesgeeft en zijn/haar lesgeven naar een hoger niveau wil tillen en/of
  • meer wil leren over de achtergrond van yoga

Certificatie

Aan het einde van deze opleiding ontvang je een deelnamecertificaat bij 90% aanwezigheid. Haal je daarboven ook voldoende op je schriftelijke en praktijktesten (60%), dan ontvang je een 200h YTTC diploma dat erkend wordt door de Yoga Alliance. De examenlessen gaan door tijdens de opleiding. Het schriftelijke examen en diploma uitreiking gebeuren 2 weken na het afronden van de opleidingsonderdelen.

Benodigdheden
Neem naast je yogamat, pen en papier mee voor mocht je aantekeningen willen maken. Je ontvangt van ons een syllabus en literatuurlijst. De andere benodigdheden ontvang je van ons na inschrijving.

Accommodatie
In de buurt van The Yoga Bar zijn verschillende bed en breakfast mogelijkheden indien je graag in de buurt wil overnachten tijdens de opleidingsweekends. Maaltijden, water, thee en fruit worden door ons voorzien.

Aanmelden
Nieuwsgierig geworden? Verstuur je aanmelding nu, de plaatsen zijn beperkt. Na aanmelding contacteren we je persoonlijk om je aanmelding te vervolledigen, vragen of eventuele onduidelijkheden op te lossen vooraleer je overgaat tot definitieve inschrijving.

Meer weten
Schrijf je in voor ons infomoment op zondag 16 oktober 2022. Registreren doe je via Momoyoga.

INSCHRIJVEN
Eknath Erwinn Sophie Saraswati The Yoga Bar
The Yoga Bar RYS200
Sophie Saraswati The Yoga Bar

Sophie Saraswati

E-RYT 500, RCYT

Sophie ontdekte yoga tijdens haar tienerjaren als hulpmiddel bij het viool spelen. Yoga hielp haar mentaal en lichamelijk te ontspannen, zowel tijdens de lange repetities als tijdens de voorbereiding voor concerten. Gaandeweg werd yoga een deel van haar dagdagelijkse leven. Tijdens haar jaren als doctorandus aan de Universiteit Gent gebruikte Sophie dagelijks ademhalings- en meditatietechnieken als manier om concentratie en focus aan te scherpen. Yoga hielp haar haar energie te behouden tijdens internationale lezingen en de vele reizen die daarmee gepaard gingen.

Vanaf 2006 volgde Sophie regelmatig intensieve yogatrainingen in o.m. Zweden, Bali en Miami en is gecertifieerd als “Sampoorna Certified Yoga Teacher (500h)” en “Certified Children’s Yoga Teacher”. Sophie volgde verscheidene “Sampoorna Yoga Teacher Trainings” en “The Yogabeez Children’s Yoga Teacher Training Programme”, the oprichtende organisatie achter de “Kids Yoga Foundation”. Verder volgde Sophie de “Fundamental and Advanced Yin Yoga Teacher Training” bij Joe Barnett. Al deze opleidingen vallen onder de koepel van de internationale “Yoga Alliance”.

Eknath Erwin Vann The Yoga Bar

Eknath Erwin Vann

E-RYT 500, RCYT, Yacep

Sinds 2008 geeft Eknath fulltime yoga, waarbij hij Sampoorna Hatha Yoga lessen aanbiedt in de lijn van Swami Sivananda, evenals Yin Yoga lessen, yoga gerelateerde workshops, begeleide meditatiesessies, mantra zingen en kirtan, persoonlijke klankmassages met Tibetaanse klankschalen , klankbaden  en yoga retraites.

Eknath is een student van yogameester Shri Yogi Hari, en dat al meer dan 10 jaar. Hij bezoekt regelmatig de ashram van zijn leraar om zijn persoonlijke praktijk te verdiepen. Verder heeft Eknath Yin Yoga en functionele anatomie gestudeerd bij Paul en Suzee Grilley.

In 2010 richtte hij mee de Sampoorna Yoga Studio in Brussel op, die hij 7 jaar co-regisseerde. Eknath houdt er van om tijd door te brengen in de natuur, schone frisse lucht in te ademen, naar vogelsonates en het geluid van bergrivieren luisteren. Eknath is ook muzikant. Hij speelt al meer dan 40 jaar saxofoon en heeft meer dan 25 jaar professioneel muziekles gegeven en uitgevoerd. Eknath is een echte improvisator. Hij gelooft in de kracht van vriendelijkheid en oefent dagelijks om schoonheid te zien.