Yoga en Relaxatie Weekend

Yoga en Relaxatie – Oplaadweekend in Redu – AFGELAST wegens Corona maatregelen

Nood aan diepe relaxatie? Zin om de diepere lagen van yoga en meditatie te leren kennen? Eindelijk tijd nemen om je yoga houdingen verder te verdiepen en te verfijnen?

Laad jezelf op tijdens een weekendje weg gevuld met Yoga, Relaxatie en Meditatie in een charmant vakantiehuis te Redu, het pittoreske boekendorpje in de Ardennen, op anderhalf uur rijden van Brussel.

We houden dagelijks 2 tot 3 yoga sessies en verzorgen 1 workshop rond ‘Wat is Yoga en Ayurveda?’ waarin de 8 onderdelen van yoga en de beginselen van Ayurveda worden toegelicht. Tijdens het weekend volg je een volledig programma, waarbij elke sessie verder bouwt op de vorige. Zo leer je stap voor stap concentratie technieken die je verder op weg helpen met meditatie en diepe relaxatie. Tijdens je vrije momenten kan je wandelen in de natuur, ontspannen in de sauna of een bezoekje brengen aan het pittoreske boekendorpje Redu.

Tijdens het weekend bieden we ook de mogelijkheid tot het boeken van een Ayurvedische massage door Jaspal Kumar, Ayurvedisch therapeut.

De accommodatie is luxueus, in gedeelde kamers, met badkamers en toilet op de kamer. Mogelijkheid tot single kamer mits toeslag en beschikbaarheid.

Tijdens het weekend zorgen we voor lekkere, voornamelijk vegetarische, maaltijden.

Het weekend is gericht op mensen die de effecten van yoga en relaxatie op een dieper niveau willen ervaren. Tijdens het weekend nemen we de tijd om ademhalingsoefeningen, asana’s (yoga houdingen) en meditatie oefeningen te verfijnen en verdiepen. Een aanrader voor iedereen die de lente helemaal opgeladen tegemoet wil gaan.

Wat kan je verwachten tijdens het weekend? 

Vrijdag 20/3

17:00 Welkom & introductie
18:30 Avondeten
20:00 Yin Yoga + Yoga Nidra (diepe ontspanning) + meditatie
22:00 Slaap lekker

Zaterdag 21/3

07:00 Meditatie + Hatha Yoga (asana’s) + Ademhalingsoefeningen
09:00 Ontbijt
10:00 Karma Yoga
11:00 Yoga Nidra + meditatie
12:00 Lunch
— vrij —
16:00 Hatha Yoga + meditatie
18:00 Dinner
20:00 Workshop “Wat is Yoga en Ayurveda”
22:00 Slaap lekker

Zondag 22/3

07:00 Meditatie + Hatha Yoga (asana’s) + Ademhalingsoefeningen
09:00 Ontbijt
10:00 Karma Yoga
11:00 Yoga Nidra + meditatie
12:00 Lunch
— vrij —
14:00 Hatha Yoga + meditatie
16:30 Einde

Praktisch

Wanneer?
Vanaf vrijdag 20 maart 2020 om 17u tot en met zondagnamiddag 22 maart 2020 om 16u30.

Waar?
Luxueus vakantiehuis te Redu. Meer info bij registratie.

Kost?

  • Gedeelde kamer (2-6 personen): 315 EUR
  • Single kamer (niet langer beschikbaar): 395 EUR.

Voor wie?

Het weekend is gericht naar mensen die de effecten van yoga en relaxatie op een dieper niveau willen ervaren. Ook wanneer je nog nooit yoga deed, ben je welkom. Voor de Yin Yoga en Yoga Nidra sessies is geen voorkennis vereist. Voor de Hatha Yoga sessies zullen beginnersopties aangereikt worden indien nodig.

Wat neem je mee?

Neem naast je yogamat en kussen, pen en papier mee voor mocht je aantekeningen willen maken. Neem ook een deken mee om jezelf warm te houden tijdens de relaxatie en meditatie oefeningen. Er zijn enkele yogamatten en kussens ter plaatse. Bedlinnen is aanwezig, handdoeken breng je zelf mee. Verdere praktische info ontvang je bij je inschrijving.

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan snel in, de plaatsen zijn beperkt.

INSCHRIJVEN

Over de locatie

Het Yoga en Relaxatie weekend vindt plaats in een prachtig vakantiehuis net buiten het centrum van het pittoreske gehucht Redu. De twee wooneenheden vormen de perfecte uitvalsbasis voor een heilzame vakantie waarin je de tijd een kwartslag terugdraait.

De verbinding tussen beide wooneenheden gebruiken we deze week als yoga zaal. Elke wooneenheid beschikt over 4 ruime kamers, elk met met eigen badkamer en toilet. Tijdens de vrije momenten kan je gebruik maken van de sauna, genieten van de rust bij een knetterend haardvuur (buiten of binnen) of gaan wandelen in de uitgestrekte bossen en vreedzame valleien in de buurt. Het boekendorpje Redu is zeker ook een bezoekje waard.

bekijk al onze weekend retraites