Yoga Detox 

Yoga en Detox  – Reset je spijsverteringskanaal

Het begin van de herfst of prille lente is een ideaal moment om je te ontdoen van gifstoffen uit je lichaam. Ben je geïnteresseerd in de yogische manier van detoxen en bijhorende dieet? Wil je graag op natuurlijke wijze je spijsverteringskanaal even helemaal ‘resetten’?

Tijdens deze workshop wijden we een voormiddag aan het zuiveren van ons lichaam via shankaprakshalana. Dit is het zuiveren van het volledige spijsverteringskanaal op natuurlijke wijze met yoga. Na deze zuivering zal je je na enkele dagen vol energie voelen, zowel fysiek als mentaal.

Tijdens deze editie van de yoga detox kan je kiezen voor de volledige zuivering, waarna je een 10-dagen dieet dient te volgen, of een partiële zuivering, waarbij je achteraf geen dieet hoeft te volgen.

Het zuiveringsproces bestaat uit het drinken van warm zout water gevolgd door enkele eenvoudige yoga oefeningen die ervoor zorgen dat het water vlot door de darmen vloeit. We zuiveren ook de maag door middel van Kunja (het ‘spoelen’ van de maag met zout water). Wanneer je volledige spijsverteringskanaal schoon is, krijgen je lichaam en geest een volledige relaxatie. Daarna rust je gedurende 1 uur en krijg je een speciaal gerecht aangepast om de darmen terug in werking te doen treden (kitcherie). Wanneer het proces over is, krijg je info over het dieet dat je de komende 10 dagen moet volgen.

Na inschrijving ontvang je een handig receptenboekje met +20 recepten die je helpen om het 10 dagen dieet te volgen. Op die manier heb je voldoende inspiratie binnen handbereik om het dieet makkelijk vol te houden tijdens de daaropvolgende dagen.

Shankaprakshalana 2017 The Yoga Bar

Praktisch

Wanneer?
Zaterdag 11 februari 2023 van 7u30 tot ongeveer 12u30.

Waar?
The Yoga Bar Haacht.

Kost?

45 EUR

Voor wie?

Deze workshop vereist enige voorkennis van yoga en een bereidheid om het volledige proces te doorstaan. Houd naast je yogamat, neti pot, kussen en deken, pen en papier bij de hand voor mocht je aantekeningen willen maken. Verdere praktische info volgt bij inschrijving.

Inschrijven is noodzakelijk.

INSCHRIJVEN
Goed om weten…
  • We starten stipt om 7u30.
  • Het proces van water drinken, oefeningen doen en rusten neemt gauw 3 tot 4 uur in beslag.
  • Neem je yoga mat, een dekentje, comfortabele kledij en een groot glas of drinkbreker mee (33 cl)
  • Als je een neti pot (nosebuddy) hebt, neem die dan ook mee. Je kan er ook één lenen of aankopen via The Yoga Bar.
  • Na het rusten en de maaltijd is het goed om actief te blijven na de cleansing, zonder jezelf uit te putten. Een wandeling in de natuur is ideaal. Ga niet in de zetel of in je bed liggen.
  • Het proces wordt begeleid door Sophie Claeys, oprichtster van The Yoga Bar en ervaren in het doen en begeleiden van shankaprakshalana.
Voorbereiding
  • Je bent al even met yoga bezig en hebt interesse in gezonde voeding en maag-darm sparende diëten.
  • Om het zuiveringsproces te bevorderen, stop je de dag voordien om 14 uur met eten en eet je helemaal niets meer voor aanvang van de zuivering. Je mag wel water of heldere dranken, zoals kamillethee of appelsap drinken, maar overdrijf niet. Geen groene of zwarte thee.
  • Verminder (bij voorkeur stop je helemaal) 4 a 5 dagen voor aanvang je inname van koffie, alcohol en zwarte/groene thee.
  • Zorg dat je je koelkast kan vullen met voldoende verse (biologische) groenten en je voorraadkast met volwaardige granen van goede (biologische) kwaliteit. Zo heb je meteen alles in huis om het 10 dagen dieet dat volgt goed te kunnen volgen. Een boodschappenlijstje volgt na de inschrijving.