Yoga bij chronische vermoeidheid, ziekte en stress

Yoga bij chronische vermoeidheid, tijdens of na ziekte, bij stress….(hoe?) werkt dit?

Tijdens het eerste deel van deze workshop loodst Sofie jou op interactieve wijze doorheen het mechanisme dat yoga in werking zet tijdens een periode van chronische vermoeidheid, ziekte en/of stress. De volgende vragen komen aan bod:

  • Hoe kan yoga jou helpen omgaan met deze situaties?
  • Wat is het “mechanisme” dat hierachter zit?
  • Wat is de impact op je fysieke en mentale welzijn?
  • En wat is dan het verschil met “gewoon” sport doen of bewegen?

Er is ruimte en tijd om vragen te stellen tijdens de uiteenzetting (dus houd alvast al je vragen klaar die je graag beantwoord wil zien!).

Gedurende de (thee)pauze kan je verder van gedachten wisselen en kennis maken met de andere deelnemers.

Tijdens het tweede deel van de workshop wordt de theorie omgezet naar de praktijk met een yogales. Alle niveaus zijn welkom, er is geen voorkennis vereist. Al het materiaal is aanwezig in de studio. Trek gemakkelijke kledij aan waarmee je op de grond kan zitten en bewegen. We oefenen op blote voeten.

Over Sofie

Sofie De Vuysere is arts medische beeldvorming in het Imelda ziekenhuis te Bonheiden. Sofie is voornamelijk gespecialiseerd in de beeldvorming van kanker. Naast arts en ex-kanker patiënt, is Sofie een enthousiaste yogi én yogadocente en geeft ze onder andere yoga voor oncologische patiënten.

Sofie’s uitgebreide ervaring als arts, haar medische achtergrond in combinatie met haar yoga opleiding en haar persoonlijke kanker ervaring, leveren een unieke en onderbouwde kijk op wat yoga voor jou kan betekenen in periodes van ziekte, stress of chronische vermoeidheid.

“Yoga heeft me veel geholpen in het verwerken en plaats geven van mijn kanker-voorgeschiedenis, temeer ik door mijn job dagelijks geconfronteerd word met deze ziekte.” Sofie

Praktisch

Wanneer?
Zondag 3 december van 14u tot 16u.

Waar?
Rijmenamsesteenweg 238, 3150 Haacht (toegang via de Eikestraat, wit gebouw rechts van nr 18).

Kost?
40 EUR.

Voor wie?
Iedereen is welkom om aan te sluiten. Er is geen voorkennis vereist. Trek voldoende warme en gemakkelijke kledij aan zodat je niet afkoelt tijdens de oefening. Beng je eigen matje mee indien je dit hebt. Er zijn ook matjes beschikbaar in de studio. Kussens, dekentjes, blokjes, bolsters en meer materialen zijn beschikbaar in de studio. Inschrijven is noodzakelijk.

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan snel in, de plaatsen zijn beperkt.

INSCHRIJVEN