Workshop Happy Hips

Houd je heupen soepel – en behoud gezonde knieën voor de rest van je leven.

– Rodney Yee (Amerikaanse Yoga docent)

Heupopeners komen aan bod in zowat elke yogales, maar vaak roepen ze frustratie en irritatie op. Je knieën blijven zowat onder je oren steken, of de binnenkant van de dijen voelt enorm stijf. Om maar te zwijgen over de sensaties in de knieën zelf, die soms pijnlijk kunnen aanvoelen omdat de heupen weigeren mee te werken!

Door onze – vaak zittende – levensstijl wordt er veel spanning opgebouwd in de heupen, wat hun flexibiliteit aantast (en dus ook de knieën onnodig belast in sommige yoga houdingen). Meer zelf, onbewuste spanningen nestelen zich maar al te graag in je heupgewricht, wat verklaart waarom heupopeners tijdens een yogales heel wat emoties kunnen triggeren.
Opgestapelde spanning in de heupen is niet alleen nadelig voor de heupregio zelf, maar ook voor de lage rug. Geen wonder dat je het soms ervan ‘op je heupen krijgt’!
Klinkt dit je allemaal heel bekend in de oren? Dan is deze workshop iets voor jou!

Deze workshop is geschikt voor iedereen die meer mobiliteit en flexibiliteit wil opbouwen in de heupen, ongeacht vanwaar je vertrekt. We nemen hierbij een aantal poses van de ashtanga primary series als leidraad, waardoor deze workshop ook een goede aanvulling is voor beginnende en gevorderde Ashtangi’s. In de workshop bouwen we geleidelijk aan op naar een lotuspositie, maar er worden altijd voldoende opties gegeven zodat jij op een veilige manier je heupen kan verkennen. De lotus positie is geen doel op zich! Stap voor stap leggen we je uit hoe je dat heupgewricht kan openen, zonder onnodige stress op je knieën te plaatsen.

In deze workshop leer je:

  • De basisanatomie van het heupgewricht
  • Veilige technieken om de heupen te openen
  • De belangrijkste principes van heupopeners aan de hand van de ashtanga primary series
  • Hoe je opbouwt naar een lotuspositie
  • Hoe je props kan gebruiken om je heupen te versoepelen
  • Hoe soepelheid in de heupen je lage rugpijn kan verhelpen
Valerie The Yoga Bar

Praktisch

Wanneer?
Zondag 10 oktober 2021 van 14:00 tot 16:00.

Waar?
The Yoga Bar te Haacht.

Kost?
40 EUR.

Voor wie?
Deze workshop is geschikt voor iedereen die meer mobiliteit en flexibiliteit wil opbouwen in de heupen, ongeacht je niveau. Er is geen voorkennis vereist. Neem bij voorkeur je eigen yogamatje en kussen mee. Inschrijven is noodzakelijk.

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan snel in, de plaatsen zijn beperkt.

INSCHRIJVEN