Weekend Retraites

 

Soms heb je nood aan een diepere yoga beoefening, waarbij je even de tijd kan nemen om de effecten van yoga dieper te ervaren dan tijdens een wekelijkse les.

Voor ieder die op zoek is om net dat extra effect te ervaren, om de diepere lagen van relaxatie te voelen, bieden we regelmatig weekend retraites aan. De eerstvolgende weekends zijn gepland tijdens het voorjaar van 2019. Tijdens het weekend in februari plannen we een heuse yoga detox in Rosario, een voormalige klooster dat werd omgetoverd in een oase van rust in hartje Bever. Het weekend in maart is gericht op Yoga en Relaxatie in een ontspannende en heilzame omgeving in de Ardennen.

Sampoorna Yoga Winter Retreat

25 – 27 November 2022

Want to deepen your practice of yoga?
Never done yoga before but curious to start?
Need a break to reconnect with yourself?

Join the Belgian Sampoorna Yoga Team for a yoga weekend retreat at the beautiful Chateau Frandeux in the Ardennes. You will return recharged and rebalanced on all levels!

Read more about the schedule and how to register

Yoga Detox – Shankaprakshalana

14 – 16 februari 2020

Voor mensen die bereid zijn even op de ‘reset’ knop te drukken

Tijdens het yoga detox weekend in Bever houden we rekening met het ritme van ons lichaam en volgen we een oude yogische traditie. Met behulp van zout water en enkele specifieke asana’s ‘spoelen’ we het volledige spijsverteringskanaal. Dit proces heet shankaprakshalana en wordt het beste in groep uitgevoerd.

Eén maal per jaar kan ons lichaam een lenteschoonmaak gebruiken, dus grijp je kans deze lente! Tijdens het weekend worden ook yoga en relaxatie lessen gegeven. Op zondag voorzien we een workshop over het te volgen 10 dagen dieet en bereiden we samen enkele menu’s.

Lees meer over het yoga detox weekend

Yoga en Relaxatie weekend in Redu

20 – 22 maart 2020 – AFGELAST ingevolge Corona maatregelen

Voor mensen die op zoek zijn naar verdieping in yoga en relaxatie

Het Yoga en Relaxatie weekend kwam er op vraag van studenten. Zo kunnen we tijdens een volledig weekend voldoende de tijd te nemen om dieper in te gaan op de verschillende aspecten van Hatha Yoga. Dit weekend verkennen we meer details van asana’s (yogahoudingen), pranayama (ademhalingsoefeningen), Yoga Nidra (diepe relaxatie) en meditatie.

Tijdens het weekend volg je een volledig programma, waarbij elke sessie verder bouwt op de vorige. Zo leer je stap voor stap concentratie technieken die je verder op weg helpen met meditatie en diepe relaxatie. Op zaterdagavond wordt een workshop rond “Wat is Yoga?” gegeven, waarbij de 8 stappen in yoga worden toegelicht.

Lees meer over het yoga en relaxatie weekend
Yoga en Relaxatie The Yoga Bar