Start-to-yoga voor oncologische patiënten

Start-to-yoga voor oncologische patiënten

Voor mensen die in behandeling en/of herstelperiode zijn van (borst)kanker.

Heb je tijdens je behandeling en/of herstelperiode van (borst)kanker nood aan wat extra begeleiding? Zoek je een manier om na de lange therapie, alles een plaats te kunnen geven en te verwerken? Wil je je ondersteund voelen tijdens het lichamelijke en psychische herstel, terwijl je tezelfdertijd terug de draad in de maatschappij wil opnemen?

Sofie De Vuysere neemt jullie graag mee gedurende 5 weken op een ondersteunende yoga reis: “start-to-yoga”. Dit is een reeks van 5 yogalessen waarin ik je help om terug controle te nemen over je eigen leven, na een periode van intensieve (kanker) behandeling.

Yoga gaat in eerste instantie niet om poses en lenigheid, maar ondersteunt je vooral mentaal. Het uitvoeren van de poses brengt onze geest tot rust en helpt ons te focussen en onze intuïtie (terug) te vinden.

Geest en lichaam komen opnieuw samen, zodat we in onze eigen kracht komen te staan en niet noodzakelijk meegesleurd worden met de ups & downs van buiten of binnen…  we vinden rust in onze eigen innerlijke kern.
Geef het een kans, misschien brengt Yoga je (terug) een gezonde geest in een gezond lichaam.

De lessen gaan telkens door op maandag om 14u30u in de studio van The Yoga Bar te Haacht / om 19u u in het Imelda ziekenhuis. Een lessenreeks van 5 lessen kost 60 EUR. Je kan mogelijk een gedeelte van de lessen terugbetaald krijgen via je mutualiteit of verzekering.

De eerstvolgende lessenreeks gaat door op volgende data:

14/11 : sta in je kracht
21/11 : vind balans en focus
28/11 : verander – transformeer jezelf
05/12 : open je hart
12/12 : yoga flow voor dankbaarheid

Er is geen voorkennis vereist. Materiaal is aanwezig in de studio van The Yoga Bar. Draag gemakkelijke – losse kleding.

INSCHRIJVEN LESREEKS THE YOGA BAR (maandagen om 19u)
INSCHRIJVEN LESREEKS IMELDA (maandagen om 14u30)

“Ik ben Sofie De Vuysere, arts medische beeldvorming in het Imelda ziekenhuis te Bonheiden. Ik ben voornamelijk gespecialiseerd in de beeldvorming van kanker. Naast arts en ex-kanker patiënt, ben ik een enthousiaste yogi én yogadocente.

Yoga heeft me veel geholpen in het verwerken en plaats geven van mijn kanker-voorgeschiedenis, temeer ik door mijn job dagelijks geconfronteerd word met deze ziekte.

Lieve groeten, Namasté, Sofie”