Start-to-yoga voor oncologische patiënten

Start-to-yoga voor oncologische patiënten

Voor mensen die in behandeling en/of herstelperiode zijn van (borst)kanker.

Heb je tijdens je behandeling en/of herstelperiode van (borst)kanker nood aan wat extra begeleiding? Zoek je een manier om na de lange therapie, alles een plaats te kunnen geven en te verwerken? Wil je je ondersteund voelen tijdens het lichamelijke en psychische herstel, terwijl je tezelfdertijd terug de draad in de maatschappij wil opnemen?

Sofie De Vuysere neemt jullie graag mee op een ondersteunende yoga reis. Tijdens de yoga lessen voor oncologische patiënten helpt Sofie je om terug controle te nemen over je eigen leven, na een periode van intensieve (kanker) behandeling.

Yoga gaat in eerste instantie niet om poses en lenigheid, maar ondersteunt je vooral mentaal. Het uitvoeren van de poses brengt onze geest tot rust en helpt ons te focussen en onze intuïtie (terug) te vinden.

Geest en lichaam komen opnieuw samen, zodat we in onze eigen kracht komen te staan en niet noodzakelijk meegesleurd worden met de ups & downs van buiten of binnen…  we vinden rust in onze eigen innerlijke kern.
Geef het een kans, misschien brengt Yoga je (terug) een gezonde geest in een gezond lichaam.

De yoga lessen voor oncologische patiënten gaan telkens door op maandag om 19u00u in de studio van The Yoga Bar te Haacht.

Je kan per les boeken of via een 10 beurtenkaart werken. Je kan mogelijk een gedeelte van de lessen terugbetaald krijgen via je mutualiteit of verzekering.

De yoga lessen voor oncologische patiënten gaan telkens door op maandag avond van 19u tot 20u. Sofie neemt een pauze tussen 1 en 29 maart 2024. Vanaf april vangen de wekelijkse lessen opnieuw aan.  Raadpleeg ons lessenrooster.

Er is geen voorkennis vereist. Materiaal is aanwezig in de studio van The Yoga Bar. Draag gemakkelijke – losse kleding.

“Ik ben Sofie De Vuysere, arts medische beeldvorming in het Imelda ziekenhuis te Bonheiden. Ik ben voornamelijk gespecialiseerd in de beeldvorming van kanker. Naast arts en ex-kanker patiënt, ben ik een enthousiaste yogi én yogadocente.

Yoga heeft me veel geholpen in het verwerken en plaats geven van mijn kanker-voorgeschiedenis, temeer ik door mijn job dagelijks geconfronteerd word met deze ziekte.

Lieve groeten, Namasté, Sofie”