Residentieel Programma 200h YTTC

Online info moment over de 200h YTTC in Andalusië op maandag 23 mei 2022 om 20u

Registreer je hier om alles te weten te komen over onze aanpak en filosofie en neem je kans om al de vragen te stellen die je nog weerhouden om deel te nemen aan deze opleiding.

2 weken in Andalusië

Tijdens het najaar bieden we een intensieve en grotendeels residentiële 200h YTTC opleiding aan op een wonderlijke locatie in Andalusië. Tijdens deze twee weken word je ondergedompeld in de verschillende aspecten van yoga waar we tijdens deze opleiding de nadruk op leggen:

 • Asana (fysieke yoga beoefening)
 • Pranayama (ademtechnieken)
 • Nada Yoga (chanting)
 • Jnana Yoga (yoga filosofie)
 • Yoga anatomie
 • Raja Yoga (meditatie, Yoga Sutras van Patanjali)

Door samen, in groep en met de leraren, dagelijks te oefenen, kan je een ware transformatie doormaken. Wanneer je een yoga acharya (docent) wil worden, dan is zelfbeoefening en diepe ervaring een absolute noodzaak. We begeleiden je hierin stap voor stap tijdens een inleidend weekend bij The Yoga Bar, een reeks (online) workshops met daaraan gekoppelde individuele opdrachten en wekelijkse (online) hatha yoga lessen in de aanloop naar het residentiële programma.

De data voor 2022 zijn als volgt:

 • Residentieel programma in Spanje – Andalusië (4 tot 18 november 2022)

Ter voorbereiding van het residentieel programma organiseren we een inleidingsweekend en enkele online workshops:

 • Inleidingsweekend (10-11 september 2022) te Haacht in de studio van The Yoga Bar
 • Wekelijkse online workshops yoga filosofie (elke zaterdag van 8u tot 10u op 24/9, 1/10, 8/10, 15/10, 22/10 en 29/10)

Tijdens de periode tussen het inleidingsjeekend en het residentiële programma in Spanje, kan je wekelijkse (online) hatha yoga lessen mee volgen op donderdag en/of zondag bij The Yoga Bar en You Sound Good (onbeperkte toegang tot de lessen in de periode 19 september tot 3 november 2022)

Een typische dagindeling tijdens het residentiële programma:

06:00 Meditatie – Pawanmuktasana – Nada Yoga (Bhakti Yoga)
08:30 Hatha Yoga
10:00 Brunch
11:00 Workshop Yoga Filosofie / Anatomie
13:00 Pauze
14:00 Workshop Lesmethodiek
16:30 Hatha yoga
18:30 Avondmaal
19:30 Chanting en Meditatie
21:30 Einde

De volgende lesonderdelen staan op het programma:

 • het beoefenen van de pawanmuktasana series om een stevige basis te leggen voor meer gevorderde asana’s
 • het introduceren, zelf beoefenen en doceren van een dynamische hatha yoga les:
  • Asana
  • Pranayama (yogische ademhaling, kapalabhati, nadi shodana, mudra’s en bandha’s)
  • Relaxatie
 • het verstaan en verdiepen van de logische structuur en opbouw van een dynamische hatha yoga les
 • beginselen in de lesmethodiek en de yoga anatomie
 • het introduceren van variaties in yoga houdingen rekening houdend met anatomische variaties
 • Nada Yoga – de introductie en beoefening van mantra’s en chanting
 • Raja Yoga – introductie in de yoga filosofie
 • de beginselen van concentratie- en meditatie technieken door onder meer het beoefenen van tatrak, Yoga Nidra en begeleide meditatie

Praktisch

RESIDENTIEEL PROGRAMMA ANDALUSIË

Wanneer?
Residentieel programma start op vrijdag 4 november 2022 om 18u en eindigt op vrijdag 18 november 2022 om 11u.

Waar?
Andalucia – Parque Natural Sierra de Grazalema, 11687 El Gastor Càdiz Spain (map)

Wat voorzien wij?
Al de lessen en workshops gaan door in het Nature Reserve Retreat Center in Spanje. Overnachtingen ter plaatse in een gedeelde of single kamer. Alle maaltijden zijn inbegrepen.

Wat voorzie je zelf?
Vlucht + transfer van en naar het Retreat Center

INLEIDINGSWEEKEND

Wanneer?
Inleidingsweekend start op zaterdag 10 september 2022 om 8u30 en eindigt op zondag 11 september 2022 om 18u30.

Waar?
The Yoga Bar te Haacht.

Wat voorzien wij?
Al de lessen en workshops gaan door in de studio van The Yoga Bar te Haacht. Je ontvangt van ons een syllabus en literatuurlijst.

Wat voorzie je zelf?
Eventuele overnachting (contacteer ons voor meer info), yogamat en schrijfgerief.

CONTACTEER ONS VOOR MEER INFO
Sophie Saraswati The Yoga Bar

Sophie Saraswati

E-RYT 500, RCYT

Sophie ontdekte yoga tijdens haar tienerjaren als hulpmiddel bij het viool spelen. Yoga hielp haar mentaal en lichamelijk te ontspannen, zowel tijdens de lange repetities als tijdens de voorbereiding voor concerten. Gaandeweg werd yoga een deel van haar dagdagelijkse leven. Tijdens haar jaren als doctorandus aan de Universiteit Gent gebruikte Sophie dagelijks ademhalings- en meditatietechnieken als manier om concentratie en focus aan te scherpen. Yoga hielp haar haar energie te behouden tijdens internationale lezingen en de vele reizen die daarmee gepaard gingen.

Vanaf 2006 volgde Sophie regelmatig intensieve yogatrainingen in o.m. Zweden, Bali en Miami en is gecertifieerd als “Sampoorna Certified Yoga Teacher (500h)” en “Certified Children’s Yoga Teacher”. Sophie volgde verscheidene “Sampoorna Yoga Teacher Trainings” en “The Yogabeez Children’s Yoga Teacher Training Programme”, the oprichtende organisatie achter de “Kids Yoga Foundation”. Verder volgde Sophie de “Fundamental and Advanced Yin Yoga Teacher Training” bij Joe Barnett. Al deze opleidingen vallen onder de koepel van de internationale “Yoga Alliance”.

Eknath Erwin Vann The Yoga Bar

Eknath Erwin Vann

E-RYT 500, RCYT, Yacep

Sinds 2008 geeft Eknath fulltime yoga, waarbij hij Sampoorna Hatha Yoga lessen aanbiedt in de lijn van Swami Sivananda, evenals Yin Yoga lessen, yoga gerelateerde workshops, begeleide meditatiesessies, mantra zingen en kirtan, persoonlijke klankmassages met Tibetaanse klankschalen , klankbaden  en yoga retraites.

Eknath is een student van yogameester Shri Yogi Hari, en dat al meer dan 10 jaar. Hij bezoekt regelmatig de ashram van zijn leraar om zijn persoonlijke praktijk te verdiepen. Verder heeft Eknath Yin Yoga en functionele anatomie gestudeerd bij Paul en Suzee Grilley.

In 2010 richtte hij mee de Sampoorna Yoga Studio in Brussel op, die hij 7 jaar co-regisseerde. Eknath houdt er van om tijd door te brengen in de natuur, schone frisse lucht in te ademen, naar vogelsonates en het geluid van bergrivieren luisteren. Eknath is ook muzikant. Hij speelt al meer dan 40 jaar saxofoon en heeft meer dan 25 jaar professioneel muziekles gegeven en uitgevoerd. Eknath is een echte improvisator. Hij gelooft in de kracht van vriendelijkheid en oefent dagelijks om schoonheid te zien.

Onze YTTC studenten aan het woord

Twijfel je om een 200h yoga lerarenopleiding te volgen? Dit is wat vorige studenten over onze opleiding zeggen:

INSCHRIJVEN

Hoe het retraitecentrum bereiken in Andalusië

Het retraitecentrum bevindt zich op 11687 El Gastor, Cádiz, Spanje. Dit is 1 uur en 20 minuten van de luchthaven van Jerez, 1 uur en 30 minuten van de luchthaven van Sevilla of 1 uur en 30 minuten van de luchthaven van Malaga. Ophalen kan op aanvraag geregeld worden vanaf Malaga City (Airport) op vrijdag om 14:00 uur. Als je een luchthaventransfer van/naar Malaga wil boeken, laat het ons dan van tevoren weten.  (extra toeslag van € 40 per persoon en per reis – minimaal 4 personen)

Je kan ook met de trein of bus afreizen naar Ronda. Er vertrekken zowel bussen als treinen de hele dag door vanuit Malaga of Sevilla naar Ronda. Gratis ophaaldienst vanaf het station van Ronda op vrijdag om 16:00 uur. Een andere goede optie is om een ​​auto te huren op de luchthaven en naar de locatie te rijden. Je kan hiervoor contact maken met andere deelnemers om de kosten te delen.

Omgeving

Het Parque Natural Sierra de Grazalema is sinds 1977 een Unesco-biosfeerreservaat en volgens BBC Travel de beste plek om te wandelen in Andalusië. Het yoga-retraitecentrum ligt dicht bij drie witgekalkte dorpen.

Zahara de la Sierra is een van de meest opvallende dorpen van Andalusië. Gelegen op een steile bergtop in de noordelijke uitlopers van het park, is het slechts 30 minuten rijden met de auto en de traditionele olijfoliefabriek, uniek in het land.

El Gastor, ook wel bekend als het balkon van de Andalusische witte dorpen, is een charmant stadje op slechts vijftien minuten lopen van het retraitecentrum.

Ronda, het derde dorp, ligt bovenop de spectaculaire El Tajo-kloof en is de grootste stad van Andalusië. Zijn faam werd verspreid door Ernest Hemingway en Orson Welles, die veel tijd doorbrachten binnen de stadsgrenzen van Ronda en Zuid-Spanje.

Accommodatie

Een- en tweepersoonskamers. Het retraitecentrum bestaat uit een verzameling charmante Spaanse villa’s genesteld in het spectaculaire nationale park van Andalusië, Sierra de Grazalema. De accomodaties en yogastudio zijn omgeven door weelderige bergen, witgekalkte dorpjes en prachtige wandelpaden. Een verscheidenheid aan huizen en appartementen heeft toegang tot 5 prachtige zwembaden, moderne keukens, airconditioning, brandhouten schoorstenen en baden.

Maaltijden

3 heerlijke biologische en lokaal geteelde gezonde mediterrane veganistische maaltijden (met vegetarische opties) worden dagelijks speciaal voor u bereid door onze chef-kok ter plaatse (speciale dieetverzoeken op aanvraag: allergieën, glutenvrij, …)

Online info moment over de 200h YTTC in Andalusië op woensdag 20 april 2022 om 19u30

Registreer je hier om alles te weten te komen over onze aanpak en filosofie en neem je kans om al de vragen te stellen die je nog weerhouden om deel te nemen aan deze opleiding.

REGISTREER VOOR ONLINE INFOMOMENT