Ontdek onze geschiedenis en team

Kan iedereen yoga  doen?

Iedereen, ongeacht leeftijd en lenigheidsniveau, kan aan yoga doen. Yoga is niet competitief: je wordt tijdens de les aangemoedigd om jezelf uit te dagen volgens eigen vermogen. Op die manier word je eigen beoefening op de beste manier verbeterd en verdiept. Geef jezelf de tijd om te evolueren en te genieten van de weg naar jouw eigen ‘perfecte’ yogahouding.

Tijdens de lessen wordt er voornamelijk gewerkt op het soepeler maken van de wervelkolom en het sterker maken van buik- en rugspieren. Ook de arm- en beenspieren komen uitgebreid aan bod. Elke oefening kent gradaties en naargelang het niveau (beginner of meer geavanceerde yogi) zijn er verschillende opties mogelijk. Laat de lesgever bij de start van de les weten wanneer je beginner bent. Sowieso worden tijdens de les telkens verschillende opties overlopen voor verschillende niveaus.

Mannen en vrouwen: wees welkom!

OVER THE YOGA BAR

Bij The Yoga Bar krijg je technieken mee die je helpen om yoga te integreren in het dagelijkse leven. Tijdens de lessen in de studio komen verschillende yoga disciplines aan bod. Ademhalingstechnieken (pranayama), lichaamsbeweging (asana’s) en relaxatie (savasana) vormen onderdeel van elke les. De lessen worden telkens volgens een gelijkaardige en logische sequentie opgebouwd, wat het thuis verder oefenen makkelijker maakt.

Er worden regelmatig workshops of korte lessenreeksen georganiseerd rond een specifiek thema. Tijdens deze workshops krijg je regelmatig wat ‘huiswerk’ mee met praktische tips voor thuis.

Ben je op zoek naar inspiratie om je eigen yoga routine op te zetten? Neem dan een kijkje op onze Yoga@Home pagina of volg onze workshop: Hoe start ik mijn eigen yoga routine.

The Yoga Bar biedt yoga technieken aan die te integreren zijn als een werkelijk onderdeel van het dagelijkse leven: met de voeten op de grond, en met een open blik naar wat er dagelijks rondom ons leeft.

ONTDEK ONS TEAM

Sophie Claeys
Sophie Claeys
Oprichter / Lesgever
Pascale Donner
Pascale Donner
Lesgever
Reiko Kawamura
Reiko Kawamura
Lesgever
Sofie De Vuysere
Sofie De Vuysere
Yogadocent voor oncologische patiënten
Jana Vermeylen
Jana Vermeylen
Vinyasa Yoga Docent
Angélique Deleersnijder
Angélique Deleersnijder
Vinyasa Yoga Docent
Heidi Petré
Heidi Petré
Kinderyogadocent
Liesbeth Vander Elst
Liesbeth Vander Elst
Sportpsycholoog en ademcoach
Gezocht!
Gezocht!
Enthousiaste kinderyogadocent

ONTSTAAN

In september 2015 startte Sophie The Yoga Bar in Merchtem bijna per toeval op als een soort van uit de hand gelopen hobby. Na 12 jaar gewerkt te hebben in de financiële wereld, hield ze het midden 2015 voor bekeken. Ze zou enkel nog als docent lesgeven aan de UA. Maar dat bleek wat te ‘weinig’ te zijn. Misschien kon ze haar passie voor yoga delen met anderen? Ze zocht een zaal, stelde een lesrooster op en begon met lesgeven. Al gauw kon je dagelijks lessen volgen en kwamen extra docenten het team van The Yoga Bar versterken.

Na een verhuis in april 2018 heropende The Yoga Bar in Haacht. Ook hier groeide het aanbod uit en biedt de studio nu een gevarieerde mix van dagelijkse yoga lessen en stijlen aan. Het aanbod aan workshops groeit organisch en tracht telkens tegemoet te komen aan de interesses van de studenten. Daarnaast biedt The YOga Bar een aanbod op maat voor individuen, bedrijven en scholen aan.

Bekijk het lessenrooster
Bekijk onze weekends
Schrijf in voor een proefles