Ontdek ons team

Sophie Claeys

Oprichter / Lesgever

Sophie ontdekte yoga tijdens haar tienerjaren als hulpmiddel bij het viool spelen. Yoga hielp haar mentaal en lichamelijk te ontspannen, zowel tijdens de lange repetities als tijdens de voorbereiding voor concerten. Gaandeweg werd yoga een deel van haar dagdagelijkse leven. Tijdens haar jaren als doctorandus aan de Universiteit Gent gebruikte Sophie dagelijks ademhalings- en meditatietechnieken als manier om concentratie en focus aan te scherpen. Yoga hielp haar haar energie te behouden tijdens internationale lezingen en de vele reizen die daarmee gepaard gingen.

Vanaf 2006 volgde Sophie regelmatig intensieve yogatrainingen in o.m. Zweden, Bali en Miami en is gecertifieerd als “Sampoorna Certified Yoga Teacher (500h)” en “Certified Children’s Yoga Teacher”. Sophie volgde verscheidene “Sampoorna Yoga Teacher Trainings” en “The Yogabeez Children’s Yoga Teacher Training Programme”, the oprichtende organisatie achter de “Kids Yoga Foundation”. Verder volgde Sophie de “Fundamental and Advanced Yin Yoga Teacher Training” bij Joe Barnett. Al deze opleidingen vallen onder de koepel van de internationale “Yoga Alliance”.

Pascale Donner

Lesgever

Yoga toen. Nieuw. Nieuwsgierig. Ontdekken: Easy flow, Vinyasa, Ashtanga, Yin Yang, Yin, Wall Yin, Wall Yoga, Aerial Yoga, Hatha, Budokon,…

Yoga nu. Fan. Passie. Dankbaarheid. Teacher: Yin, Yin Yang, Easy Flow, Stretch & Release.

Yoga altijd. Deugddoend. Innerlijke rust. Meer vertrouwen. Meer focus. Meer openheid. Blijven leren.

Pascale volgde erkende Yin Yoga opleidingen bij Anat Geiger & Marcel van de Vis (50u) en bij Mirjam Wagner (50u). Daarnaast volgde Pascale een 200u Vinyasa Yoga opleiding bij Joachim Meire.

Valerie Albay The Yoga Bar

Valérie Deridder

Lesgever

Valérie is yogaleerkracht in hart en nieren. Ze is een toegewijde Ashtangi, en heeft dus een voorliefde voor dynamische yogastijlen zoals Ashtanga en Vinyasa yoga. Valérie heeft een holistische kijk op yoga en gaat in haar lessen ook graag dieper in op ademhaling,  meditatie en de yogafilosofie. Als klap op de vuurpijl is ze ook niet verlegen om tijdens haar lessen een mantra te zingen.  

Valérie start op zaterdag 20 juni met een les Ashtanga Basics. Meer info vind je terug via ons lessenrooster.

Heidi Petré

Kinderyogadocent

De liefde voor yoga begon voor Heidi in 2003 vanuit een zoektocht om rust te vinden in de chaos van het leven.  Soms was die liefde vurig, dan weer ingetogen, maar het bleef een constante. Ondertussen is yoga de basis voor de holistische levenstijl die ze nastreeft, zowel voor haar gezin als voor zichzelf.  Dat probeert ze te verweven in de yogalessen die ze geeft aan kinderen en volwassenen.  Want yoga is zoveel meer dan bewegen.

Heidi volde een opleiding als kinderyogadocent bij Kreakatau, erkend door de Yogafederatie.  Daarnaast volgde ze een 60 hrs Teacher Training ‘Yin Yoga & Chinese Medicine’ bij Yinspiration Marieke Vliegen (Paul Grilley).

Bij The Yoga Bar verzorgt Heidi de kinderyoga lessenreeks. Bekijk de pagina over kinderyoga voor meer info over de data wanneer de lessen doorgaan en hoe je kan inschrijven.

The Yoga Bar Inge De Leebeeck

Inge De Leebeeck

Lesgever

Inge ontdekte yoga in 2011 via een vriendin en sindsdien is het niet meer weg te denken uit haar leven:

“Yoga helpt me om te leren surfen op de golven van het leven. Yoga is zoveel meer dan poses alleen. Hoe je oefent op de yogamat, weerspiegelt vaak hoe je ook functioneert naast de mat. Om verdieping te krijgen in mijn eigen practice volgde ik in 2018 de teacher training 200hr. Prana Vinyansa bij Nele Van Poucke. Deze opleiding was een enorme verrijking voor mezelf en uiteindelijk bracht het me op pad om zelf les te geven. Mijn lessen zijn uitdagend, speels en beweeglijk; zo kan ik mezelf ook het beste omschrijven. Naast yoga hou ik van reizen, veel bewegen en in de natuur zijn.”

Bij The Yoga Bar kan je regelmatig een vinyasa yoga les volgen bij Inge. Meer info vind je terug via ons lessenrooster.

Gezocht!

Enthousiaste yogadocent / kinderyogadocent

Beoefen je zelf yoga en ben je een gepassioneerd lesgever? We zijn steeds op zoek naar goede lesgevers om ons team te vervoegen. Kom gerust eens langs tijdens een van de lessen, of stuur ons een mailtje met jouw verhaal en kwalificaties. Wie weet vinden we een match in ons lessenrooster en kunnen we het aanbod van The Yoga Bar samen verder versterken!