Deze bananen havermout pannenkoekjes zijn tarwe-, lactose-, gist- en suikervrij.

Als je geen gluten kan verdragen, gebruik dan glutenvrije havermout vlokken. Havermout is van nature glutenvrij, maar wordt vaak gecontamineerd in het productieproces. Ik eet deze heerlijke pannenkoekjes bijna dagelijks. Ze zijn in een handomdraai gemaakt, en smaken zoooo goed. Ik varieer al eens met de ‘toppings’, van vers fruit tot (al dan niet vegan) yoghurt, samen met noten en zaden, kokos schilfers en uiteraard de niet te versmaden ahorn siroop.

Havermout zorgt voor een verzadigd gevoel en zorgt ervoor dat je niet snel opnieuw honger krijgt. Ideaal om een volledige ochtend zonder honger gevoel door te komen!

Ingrediënten voor 4 pannenkoekjes

  • 1 rijpe banaan, in schijfjes gesneden
  • 125 ml amandelmelk
  • 90 gram havermout vlokken
  • 1 el kokosolie

Kruiden naar eigen smaak – mijn favoriete combo:

  • 1 mespunt kardemom
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel zwarte peper

Werkwijze

Meng de in schijfjes gesneden banaan, havermout vlokken, kruiden en melk bij elkaar en mix fijn met een staafmixer. Het mengsel mag zeker niet te vloeibaar zijn, beter wat stugger dan te vloeibaar.

Warm op een medium tot warm vuur de kokosboter op in een grote anti- aanbakpan.

Stort het mengsel in 4 gelijke hoopjes in de pan en bak gedurende 4-5 min. Geduld is hier de sleutel! Draai je de pannenkoekjes te snel om, dan krijg je een papje. Draai om met een spatel en bak opnieuw 4-5 minuten tot wanneer de pannenkoekjes goudbruin zijn.

Garneer de pannekoekjes met fruit, noten, zaden, (vegan) yoghurt en dresseer met ahornsiroop.

Smakelijk! Overgebleven pannenkoekjes (onwaarschijnlijk) kan je bewaren in de koelkast om de dag nadien opnieuw in de pan op een zacht vuur op te warmen.

Veel succes ermee!

PS: Kom je graag eens een kookworkshop mee volgen? Bekijk dan ons aanbod Goed Eten op onze workshop pagina!

Sophie