Bananen Brood The Yoga Bar

Van deze cake kan je genieten zonder je schuldig te voelen – het smaakt zoet door de bananen, bevat olie in plaats van boter and bevat volkoren bloem!

Ingrediënten voor 1 brood

  • 3-4 geplette bananen
  • 3 eieren
  • 2 theelepels vanille suiker
  • 200 ml plantaardige olie
  • 140 g volkoren bloem
  • 140 g gewone bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Een snuifje zout
  • 100 g ongeraffineerde suiker
  • 2 grote handen fijngehakte walnoten of hazelnoten (ik hou het meeste van walnoten)

Werkwijze

Verwarm de oven op 160°, en vet de broodvorm licht in met olie.

Voeg in één kom al de natte ingrediënten samen: de tot puree geplette bananen, voeg de eieren en olie toe en klop op met een vork tot wanneer alles goed gemengd is.

Voeg in een andere kom alle droge ingrediënten samen: bloem, suiker, bakpoeder, zout en vanille suiker en mix goed door elkaar.

Meng het bananenmengsel voorzichtig (lepel per lepel) door de droge ingrediënten met een grote lepel of pannenlikker. Vermijd dat alles te veel gemixed wordt, meng juist genoeg tot als alle ingrediënten mooi gemengd zijn. Meng op het einde de fijngehakte noten erdoorheen.

Giet het mengsel in de ingevette broodvorm en laat min. 55 minuten bakken.

Laat 30 minuten afkoelen vooraleer het brood uit de vorm te halen. Veel succes ermee en smakelijk!

PS: Kom je graag eens een kookworkshop mee volgen? Bekijk dan ons aanbod Goed Eten op onze workshop pagina!

Sophie