Easy Yoga

Easy Yoga

Voor mensen die houden van een rustige yoga flow.

De Easy Yoga lessen zijn ideaal voor beginners of voor mensen die houden van een rustige yoga flow. De les omvat verschillende disciplines, met ondermeer eenvoudige fysieke yoga oefeningen (asana’s), ademhalingsoefeningen en relaxatie. Deze drie elementen komen steeds aan bod tijdens de Easy Yoga lessen van The Yoga Bar.

De Easy Yoga lessen zijn geschikt voor alle niveaus: jong en oud, gepensioneerd of student, beperkte mobiliteit of zwanger, iedereen kan aan deze lessen deelnemen. De oefeningen zijn voornamelijk zittend, maar in tegenstelling tot de Yin Yoga lessen, zijn de lessen wel dynamisch. Wanneer zitten op een matje moeilijk gaat, dan kan je de oefeningen op een stoel uitvoeren. Er worden telkens adaptaties voorgesteld op maat van de student. We bouwen posities langzaam en stap voor stap op. De lessen kunnen dienen als voorbereiding voor meer dynamische lessen zoals Hatha Yoga en Ashtanga Yoga, maar vormen op zich ook een afgerond geheel waar je als deelnemer veel fysieke en mentale rust zal ervaren.

Wat kan je verwachten?

  • De les wordt telkens ingezet met het verhogen van ademhalingsbewustzijn
  • Opwarmen van gewrichten en spieren gebruik makend van een logisch opgebouwd bewegings programma
  • Staande, liggende en zittende yoga asana’s volgen elkaar in een rustig tempo op
  • Naar het einde van de les vertraagt het tempo en oefenen we verschillende ademhalingstechnieken
  • We verhogen fysieke en mentale ontspanning via geleide concentratie technieken
  • De les wordt afgesloten in savasana (finale liggende relaxatiehouding) onder begeleide relaxatie oefeningen

Heb je nog vragen? Stuur ons een berichtje via het contact formulier. Kom gerust een les uitproberen. Schrijf je hier in voor een losse les!

Bekijk het lessenrooster
Bekijk onze weekend retraites