Waarom yoga?Yoga kan je beginnen op eender welk moment in je leven. Vaak beginnen mensen om verscheidene redenen met yoga: om flexibeler te worden, om een strakker lijf te krijgen, om gewicht te verliezen, of om beter te leren relaxen. Van een regelmatige beoefening van yoga word je fitter, krijg je een betere vorm, word je sterker, kalmer en beter in staat om te gaan met de stress van het dagelijkse leven.

 

Een goede marketeer zou zeggen dat yoga alles in één is: van sport tot massage, accupunctuur, relaxatie en mindfullnes, diëten en chiropraxie. Voor mij is yoga eerder een levensstijl en ik ben ervan overtuigd dat een dagelijkse yoga beoefening onderhoudend kan werken voor de gezondheid van zowel lichaam en geest.

Wat kan je verwachten tijdens een yoga les?

Tijdens de meeste yoga lessen volgen een serie van lichaamshoudingen (asana’s) elkaar op die het lichaam stretchen en zowel de spieren verstevigen als de lichaamsbalans verbeteren. De houdingen worden in harmonie met de ademhaling beoefend, op aangeven van de lesgever. Op die manier komt je geest ook tot rust terwijl je tezelfdertijd je concentratie vermogen verbetert. Bewust ademen, in beweging, is een vorm van meditatie die je energie geeft.

Elke houding of asana kan worden aangepast naar individueel vermogen. Informeer daarom steeds de lesgever over contra-indicaties zoals lage rugpijnen, nekpijnen of hoge bloeddruk. Tijdens de lessen van The Yoga Bar worden standaard verschillende opties aangereikt. Lijken je tenen erg ver weg wanneer je voorover buigt? Ook dan kan yoga voor jou zijn! Probeer eens 2 lessen aan verlaagd tarief om te ontdekken of yoga iets voor jou is.

Een yoga les eindigt doorgaans in de ‘doodstille houding’ of savasana. Dit is het moment waarbij je op de rug gaat liggen en na een korte bodyscan je lichaam opdraagt gedurende 5 tot 10 minuten volledig stil te liggen. Savasana is de verzegeling van je yoga beoefening en zorgt ervoor dat je met een kalme geest huiswaarts kan keren.

Waarom yoga? Om lichaam en geest tot rust te brengen. Interesse gekregen? Schrijf je meteen in voor een proefles!

Tot binnenkort bij The Yoga Bar,

Sophie

Schrijf je in voor een proefles
Bekijk ons volledige lesaanbod