Aerial Yoga Teacher Training

Aerial Yoga Teacher Training

Een voortgezette opleiding die je op weg zet om je eigen aerial yoga lessen en beoefening vorm te geven.

 • Ben je yogadocent en wil je je lesaanbod verruimen?
 • Wil je leren hoe je aerial yoga sequences kan opstellen?
 • Oefen je al enige tijd yoga en wil je je verdiepen in een andere manier van yoga beoefening?
 • Wil je meer verdieping ervaren in je eigen aerial yoga beoefening?

Waarom Aerial Yoga

Aerial Yoga is een speelse yoga stijl, waarbij yoga poses uitgevoerd worden met behulp van een yogahangmat. Met Aerial Yoga kan je zowel op kracht en flexibiliteit werken als meer ontspannende yin yoga houdingen oefenen. Zowel in de dynamische als statische vormen, zorgt de yogahangmat voor een extra ondersteuning in alle asana’s. Door deze ondersteuning is het mogelijk om de heilzame werking van bepaalde yoga houdingen op de wervelkolom dieper en veilig te ervaren, vnl. in inversies.

Doordat je met gebruik van de yogahangmat bepaalde houdingen zoals de hoofd- of schouderstand op een andere manier benadert, de downward facing dog ondersteund kan uitvoeren, voel je je na deze beoefening vaak net ietsje groter en ervaar je meer ontspanning in nek en schouders.

Met behulp van Aerial Yoga verken je nieuwe dimensies buiten je yogamat, soms vliegend, soms aardend, soms ondersteboven en vaak gewichtsloos. Je krijgt een betere proprioceptie – het vermogen om je eigen lichaam en lichaamsdelen waar te nemen in de ruimte – en ervaart een nieuwe dimensie van lichaamsperceptie en welzijn, vanuit de veilige ondersteuning van de yogahangmat.

Een 8-daagse opleiding

Yoga helpt je om zowel emotioneel als fysiek balans te vinden in je leven, waardoor je je lichamelijk en geestelijk vitaal voelt. Aerial Yoga helpt je om zowel mentaal als fysiek verlichting én verbinding te vinden met behulp van de yogahangmat. Tijdens deze 8-daagse teacher training ervaar je en leer je precies hoe je met de hangmat die lichamelijke en emotionele ondersteuning kan bekomen om zo verlichting te brengen aan mentale en fysieke klachten.

 Wat kan je verwachten tijdens en na de opleiding?

 • Je ervaart Aerial Yoga als een versterkende sensorische brug tussen je bewustzijn en onderbewustzijn
 • Je ontwikkelt meer bewustwording van stress, emoties en lichamelijke klachten
 • Je wordt uitgedaagd om dieper in te zakken in je lichaam
 • Aan de hand van verschillende oefeningen ervaar je je eigen lichaam op een andere manier om zo mogelijke klachten zelf te verlichten
 • Na het afronden van de Aerial Yoga Teacher Training kan je lesgeven met de aangeleerde technieken en vaardigheden.
 • Je leert je eigen yoga sequences samen te stellen en je leerlingen te begeleiden in een andere verdiepende yogastijl.

Na het afronden van de opleiding ontvang je een deelname certificaat.

Graag eerst kennismaken met Aerial Yoga? Neem deel aan een verkennende Aerial Yoga Workshop met Valerie.

Aerial Yoga

Praktisch

Wanneer?
8 lesdagen najaar 2024:

Zaterdagen 7,14, 21 september
Zaterdag 5, 12, 19 oktober
Zaterdag en zondag 9 en 10 november
Telkens van 9u tot 17u

Waar?
Rijmenamsesteenweg 238, 3150 Haacht (toegang via de Eikestraat, wit gebouw rechts van nr 18).

Kost?
1120 EUR
Vroegboektarief: 950 EUR tot en met 1 juli 2024

Voor wie?

 • Yogadocenten
 • Yogabeoefenaars met meerdere jaren ervaring, die zich verder willen ontwikkelen en meer verdieping willen ervaren om op een andere manier yoga te beoefenen.

Twijfel je of deze opleiding voor jou is? Vraag vrijblijvend een intake gesprek of meer informatie op via het contactformulier van de website.

Materiaal?

Yoga hangmatten zijn beschikbaar in de studio. Beng je eigen matje mee indien je dit hebt. Er zijn ook matjes beschikbaar in de studio. Kussens, dekentjes, blokjes, bolsters en meer materialen zijn beschikbaar in de studio. Inschrijven is noodzakelijk.

Nieuwsgierig geworden? Contacteer Sophie voor meer info via mail.

De opleiding gaat door wanneer een minimum aantal inschrijvingen is bereikt.

INSCHRIJVEN
Aerial Yoga
Valerie Nkale

Over Valerie

Valerie studeerde biochemie maar nadat ze een aantal jaren in de farmaceutische industrie werkte, nam haar leven een andere wending toen ze in Chili yoga ontdekte.

Ze volgde een vijfjarige yogaopleiding (500hr) als yogadocente in Hatha Yoga en specialiseerde zich in yoga voor kinderen, waarna ze kinderen met autisme en “special needs” begeleidde. Ze leerde hen ongeremd te bewegen en hun eigen ervaringen ontspannend te beleven, om zo rust te vinden.

Aan de hand van de yogatherapie ondersteunt ze onder andere leerlingen met een burn-out om een andere wending aan hun leven te geven en meer helderheid en rust te creëren.

Met haar project “Stralend Leven” leert ze vrouwen en mannen meer bewustwording te scheppen om via hun eigen potentie andere keuzes te maken, zodat ze een verlichter leven kunnen ontwikkelen.

In februari 2020 publiceerde ze haar boek “Stralend Leven, een spiritueletransformatie gebaseerd op de Yoga Sutra’s van Patanjali.”

Haar missie is om via de yogafilosofie en aan de hand van energetische heling mensen terug te brengen tot hun diepste kern en te leven vanuit hun ziel. Valerie specialiseerde zich als Master Healer waarin ze mensen ondersteunt door o.a Reiki, Soul Retrieval, DNA Activation, Akashic Records en is eveneens een Womb Activation and Healing Practitioner.