Yoga en Detox Weekend 

Yoga en Detox  – Reset je lichaam en geest in Bever

Het ontluiken van de lente is het ideale moment om je te ontdoen van gifstoffen uit je lichaam. Ben je geïnteresseerd in de yogische manier van detoxen en bijhorende dieet? Wil je graag op natuurlijke wijze je spijsverteringskanaal even helemaal ‘resetten’?

Tijdens het voorjaar van 2019 wijden we opnieuw een volledig weekend aan het zuiveren van ons lichaam via shankaprakshalana. Dit is het zuiveren van het volledige spijsverteringskanaal op natuurlijke wijze met yoga. Na deze zuivering zal je je na enkele dagen vol energie voelen, zowel fysiek als mentaal.

Het zuiveringsproces bestaat uit het drinken van warm zout water gevolgd door enkele eenvoudige yoga oefeningen die ervoor zorgen dat het water vlot door de darmen vloeit. We zuiveren ook de maag door middel van Kunja (het ‘spoelen’ van de maag met zout water). Wanneer je volledige spijsverteringskanaal schoon is, krijgen je lichaam en geest een volledige relaxatie. Daarna rust je gedurende 1 uur en krijg je een speciaal gerecht aangepast om de darmen terug in werking te doen treden (kitcherie). Wanneer het proces over is, krijg je info over het dieet dat je de komende 10 dagen moet volgen.

We houden dagelijks 1 tot 2 yoga sessies en verkennen de omliggende natuur al wandelend. Op zondag bereiden we samen enkele gerechten van het 10 dagen menu dat je meekrijgt naar huis. Op die manier krijg je voldoende inspiratie mee naar huis om het dieet makkelijk vol te houden tijdens de daaropvolgende dagen.

Wat kan je verwachten tijdens het weekend? 

Vrijdag 15/2

18:00 Welkom & introductie
19:30 Thee
20:00 Yin Yoga + Yoga Nidra (diepe ontspanning) + meditatie
22:00 Slaap lekker

Zaterdag 16/2

07:30 Shankaprakshalana
12:00 Lunch
14:00 Wandeling
— vrij —
16:00 Meditatie + Yoga Nidra
— vrij —
19:00 Dinner
20:30 Zachte Hatha + meditatie
22:00 Slaap lekker

Zondag 17/2

07:00 Meditatie + Hatha Yoga (asana’s) + Ademhalingsoefeningen
09:00 Ontbijt
10:00 Kookworkshop: Dieet na shankaprakshalana (10 dagmenu’s)
12:30 Lunch
— vrij —
14:00 Yin Yoga + meditatie
16:30 Einde

Praktisch

Wanneer?
Vanaf vrijdag 15 februari 2019 om 18u tot en met zondagnamiddag 17 februari 2019 om 16u30.

Waar?
Rosario te Bever.

Kost?

 • Gedeelde kamer (2-3 personen): 345 EUR
 • Single kamer (niet langer beschikbaar): 435 EUR

Voor wie?

Deze workshop vereist enige voorkennis van yoga en een bereidheid om het volledige proces te doorstaan. Neem naast je yogamat, kussen en deken, pen en papier mee voor mocht je aantekeningen willen maken. Een neti pot neem je mee als je dit hebt. Verdere praktische info volgt bij inschrijving.

Inschrijven is noodzakelijk. De plaatsen zijn beperkt.

INSCHRIJVEN
Goed om weten…
 • We starten zaterdag stipt om 7u30.
 • Het proces van water drinken, oefeningen doen en rusten neemt gauw 3 tot 4 uur in beslag.
 • Neem je yoga mat, een dekentje, comfortabele kledij en een groot glas of drinkbreker mee (33 cl)
 • Als je een neti pot (nosebuddy) hebt, neem die dan ook mee. Je kan er ook één lenen of aankopen via The Yoga Bar.
 • Na het rusten en de maaltijd maken we een wandeling in de natuur (afhankelijk van de locatie). Het is goed om actief te blijven na de cleansing, zonder jezelf uit te putten. Ga niet in de zetel of in je bed liggen.
 • Het proces wordt begeleid door Sophie Claeys, oprichtster van The Yoga Bar en ervaren in het doen en begeleiden van shankaprakshalana.
Voorbereiding
 • Je bent al even met yoga bezig en hebt interesse in gezonde voeding en maag-darm sparende diëten.
 • Om het zuiveringsproces te bevorderen, stop je de dag voordien om 14 uur met eten en eet je helemaal niets meer voor aanvang van de zuivering. Je mag wel water of heldere dranken, zoals kamillethee of appelsap drinken, maar overdrijf niet. Geen groene of zwarte thee.
 • Verminder (bij voorkeur stop je helemaal) 4 a 5 dagen voor aanvang je inname van koffie, alcohol en zwarte/groene thee.
 • Zorg dat je na afloop je koelkast kan vullen met voldoende verse (biologische) groenten en je voorraadkast met volwaardige granen van goede (biologische) kwaliteit. Zo heb je meteen alles in huis om het 10 dagen dieet dat volgt goed te kunnen volgen.

Over Rosario

Het Yoga en Detox weekend vindt plaats in Rosario, een oud klooster(tje) in hartje Bever, een klein dorp op de grens van het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen. Het voormalige klooster werd omgebouwd tot een plaats waar je tot rust kan komen, vertragen en de stilte kan proeven. De slaapkamers zijn sober maar smaakvol ingericht. Elke kamer heeft een wastafel en beschikt over een ruime aparte douche in het sanitair blok.

Het hoofdgebouw herbergt naast de slaapvertrekken een ruime eetplaats, volledig uitgeruste keuken, bibliotheek en kapel. De yogalessen gaan door in de ruime kapel. De tuin biedt plaats aan een open lucht zwembad en vele rustplekjes waar je je kan terugtrekken. Er is ook een meditatie ruimte waar je doorlopend toegang toe hebt en waar niet gesproken wordt.

Rosario vormt het vertrekpunt van verschillende wandelroutes in het Pajottenland.

bekijk al onze weekend retraites