Yin Yoga met Klankbad

Yin Yoga met afsluitend klankbad (samen met Klankdruppels Haacht).

Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga helpt je de aandacht helemaal naar binnen te brengen, je lichaam fysiek en mentaal te ontspannen door op diepliggende weefsels te werken. Hoe ziet een typische yin yoga les er uit?

  • We starten telkens met ademhalingsbewustzijn en enkele eenvoudige adem oefeningen
  • Vooral zittende en liggende asana’s volgen elkaar in een traag tempo op
  • Elke houding wordt 3 à 5 minuten aangehouden
  • Tijdens elke houding oefenen we ademhalings- en relaxatie- technieken gericht op het loslaten van fysieke en mentale spanningen

Yin yoga is één lange oefening in geduld, het loslaten van fysieke en mentale spanningen en bewuster worden van je eigen lichaam en geest.

Tijdens de Yin Yoga houden we bepaalde yoga houdingen (asana’s) voor een langere periode aan (3 tot 5 minuten). Deze asana’s zijn vaak dezelfde als deze die we in een ‘normale’ Hatha yoga les uitvoeren, ter versterking van de spieren. Tijdens de yin yoga laten we echter alle spieren los en ontspannen. Op die manier werken we aan het versterken van enerzijds het bindweefsel en anderzijds de fascia. Diepliggende spanningen, vaak opgehoopt in de heupen, schouders en onderrug, krijgen tijdens deze lessen de meeste aandacht.

Er is geen voorkennis vereist om deel te nemen aan yin yoga.

Wat kan je verwachten van het afsluitende klankbad?

Op het einde van elke yin yoga les sluiten we af in savasana (de liggende relaxatie houding). We liggen gedurende een 10-tal minuten stil en laten de effecten van de yin yoga doordringen tot in elke cel van het lichaam. We ervaren een diepe rust, en ‘verzegelen’ op die manier de effecten van de yin yoga sessie.

Voor deze speciale editie sluiten we af met een klankbad van ongeveer 1 uur. Je ligt ook in savasana, of eender welke houding waarin je gedurende het ligconcert comfortabel stil kan blijven liggen. Kristel van Klankdruppels (Haacht) laat je hierbij meevoeren op de klanken van stem en etnische instrumenten zoals klankschalen, oceandrum, regenstok, schelp, duimpiano, indianenfluit, tingsha’s, windchimes, sjamaantrom, … De subtiele vibraties van de klankschalen hebben een diepgaand relaxerend effect op zowel lichaam en geest. Je laat door de trillingen van de klanken je hele lichaam genieten van een inwendige massage. Gedurende dit klankbad kom je even tot jezelf, badend in de ontspannende trillingen van klankdruppels.

Klankbad The Yoga Bar

Praktisch

Wanneer?
Zondag 3 april 2022, van 14u tot 16u. We beoefenen 1 uur yin yoga en sluiten af met 1 uur klankbad (liggend).

Waar?
Rijmenamsesteenweg 238, 3150 Haacht (toegang via de Eikestraat, wit gebouw rechts van nr 18).

Kost?
40 EUR.

Voor wie?
Iedereen is welkom om aan te sluiten.
Er is geen voorkennis vereist. Neem naast je yogamat en kussen, een dekentje mee en trek voldoende warme kledij aan zodat je niet afkoelt tijdens de oefening. Inschrijven is noodzakelijk.

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan snel in, de plaatsen zijn beperkt.

INSCHRIJVEN