Bij The Yoga Bar geloven we in
ervaringsgerichte workshops

IN SEPTEMBER HEBBEN WE DE VOLGENDE WORKSHOPS GEPLAND:

Restorative Yoga op zondag 20 september 2020 van 14u-17u (45 EUR)

Yoga Nidra Workshop op zondag 27 september 2020 van 14u-16u (40 EUR)

DE PLAATSEN ZIJN BEPERKT, WEES ER DUS SNEL BIJ OM JE PLEKJE TE VERZEKEREN!

Je kan cognitief heel veel leren. Maar wil je ook echt iets beheersen dan moet je het DOEN. Ervaren. Vele keren opnieuw. Door te doen, te ervaren, zullen je lichaam en je geest een geheugen opbouwen en nieuwe aangeleerde technieken beginnen beheersen. We organiseren regelmatig workshops of aangepaste lessen(reeksen) rond één bepaald thema. Ontdek ze hieronder. Hou deze pagina in de gaten voor updates!

HIERONDER ZIE JE EEN OVERZICHT VAN VERLEDEN WORKSHOPS.

Yoga Nidra XL met live muziek

Paasmaandag 13 april 2020 van 10u tot 12u30

ZACHTE YOGA – MEDITIATIE – MANTRA CHANTING – YOGA NIDRA met LIVE MUZIEK

We starten om 10u met een zachte yoga sessie. Ademhalingsoefeningen, zachte hatha yoga en een liggende relaxatie worden gevolgd door een begeleide zittende meditatie. Na een korte pauze gaan we verder met het zingen van enkele eenvoudige mantra’s begeleid op het Harmonium. We sluiten de yogavoormiddag af met de lange Yoga Nidra (45′). Tijdens Yoga Nidra ervaar je bewuste en diepe relaxatie in je volledige lichaam. Alle processen in je lichaam kennen een ontspanning die je vaak zelfs niet tijdens je gewone slaap ervaart. Het zenuwstelsel komt tot rust, de organen kunnen helemaal ontspannen, de zintuigen krijgen rust en worden zo aangescherpt, de bloeddruk normaliseert zich in je lichaam. 1u Yoga Nidra heeft dezelfde impact als 4 uur diepe slaap.
Tijdens deze Yoga Nidra begeleidt Eknath de sessie met de rustgevende klanken van de Tampura.  Achteraf welkom voor een kopje thee om af te sluiten.

Wanneer: Paasmaandag 13 april van 10u-12u30
Waar: The Yoga Bar – Eikestraat te Haacht
Kost: 45 EUR
Geen voorkennis vereist.

Inschrijven
Restorative savasana The Yoga Bar

Restorative Yoga Workshop

26 April 2020

Restorative yoga doet je bewust vertragen en werkt op het deblokkeren van spanningen in je lichaam door ondersteunde passieve yoga houdingen. Wanneer je restorative yoga beoefent, beweeg je heel weinig. Je doet slechts enkele houdingen per uur.

Door het veelvuldig gebruik van props (bolsters, kussens, dekens, blokjes), hoeven je spieren je lichaam niet langer te ondersteunen en krijgen deze de kans om diep te ontspannen.

Een ideale aanvulling op een meer actieve yoga beoefening (of onze drukke levens), en toegankelijk voor werkelijk iedereen die op zoek is naar verstilling.

Meer info en registratie

Leer Mediteren

Lesreeks van 5 lessen

Lessen op zaterdag 25/4, 9/5, 16/5, 30/5, 6/6, telkens van 10u tot 12u00

Tijdens deze lessenreeks gewijd aan meditatie leren we 2 meditatietechnieken in de praktijk omzetten. We bouwen de meditatie oefeningen geleidelijk op, zodat je aan het einde van de lessenreeks de volledige techniek van beide meditaties beheerst.

Tussen 2 lessen in krijg je ondersteuning via mail en in de vorm van audio files, zodat je thuis verder kan oefenen.

Elke les maakt ruimte voor lichte fysieke yoga en Pranayama voorafgaand aan de meditatie oefeningen.

Wanneer: zaterdagen 25/4, 9/5, 16/5, 30/5, 6/6, telkens van 10u tot 12u00
Waar: The Yoga Bar – Eikestraat te Haacht
Kost: 120 EUR
Geen voorkennis vereist.

INSCHRIJVEN
chin mudra the yoga bar
Bloemkoolsla The Yoga Bar

Goed Eten – Vegetarische Dinners

29 maart oktober 2020 van 11u30 tot 14u30 – AFGELAST


Tijdens deze workshop krijg je uitleg over het yogische dieet en gaan we meteen aan de slag met 2 vegetarische menu’s met voor- hoofd- en nagerecht. We genieten samen in huiselijke sfeer van al het klaargemaakte lekkers en je krijgt achteraf ook een handig receptenboekje mee naar huis.


Ben je op zoek naar inspiratie om ook tijdens feestjes een vegetarisch alternatief te maken dat lekker en vol goeds zit? Dan is deze workshop voor jou!

Wil je op de hoogte blijven over wanneer we een volgende kookworkshop plannen? Schrijf je dan in via onderstaand formulier.

Blijf op de hoogte
BEGINNER THE YOGA BAR

Beginners workshop

Voorjaar 2020

Altijd al met yoga willen starten maar nog geen gelegenheid gevonden? Volg je reeds lessen maar heb je soms het gevoel dat het wat te snel gaat tijdens de les? Wil je je yoga beoefening wat verdiepen?

Deze beginners workshop, verspreid over drie zaterdagochtenden helpt je op weg. Ook wanneer je al lessen hebt mee gevolgd ben je meer dan welkom.

Blijf op de hoogte