Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga

Voor mensen die houden van een dynamische yoga flow die elke les anders opgebouwd is.

Vinyasa yoga is een populaire yogastijl die afgeleid is van ashtanga yoga. Net als bij ashtanga yoga en onze hatha yoga lessen wordt de ademhaling steeds gelinkt aan de beweging of pose die je uitvoert. In tegenstelling tot de ashtanga en hatha yoga lessen, wordt er geen vaste volgorde aangehouden tijdens de vinyasa les, waardoor geen enkele les dezelfde is. Vele poses uit vinyasa yoga zijn wel afgeleid van ashtanga yoga; zo zijn balanceren op de armen en diepe heupopeners geen uitzonderingen binnen vinyasa yoga.

Tijdens de vinyasa lessen wordt vaak gewerkt naar zogenaamde piekposes. De onvoorspelbare volgorde van een vinyasa-les maakt het tot een erg creatieve yogavorm. Geen twee lessen zijn namelijk dezelfde! Vinyasa flow-lessen zijn ideaal ideaal om kracht, flexibiliteit en conditie mee op te bouwen. Maar bovenal leer je in vinyasa om je yogabeoefening met speelsheid te benaderen.

Vinyasa hoeft echter niet altijd even uitdagend te zijn. Zo bestaan er ook zachtere vormen van vinyasa flow, zoals de rustige ‘gentle flow’, waarbij poses nog steeds aan de ademhaling gelinkt worden, maar waarbij er geen of amper sprake is van gekke piekposes. Gentle flow is een bij uitstek zachte yogavorm die omwille van de focus op ademhaling toch erg meditatief werkt.

Deze les wordt gegeven door yogadocente Reiko Kawamuro en wordt grotendeels in het Engels gegeven. Boek meteen je plekje via ons lessenrooster!

Bekijk het lessenrooster
Bekijk onze weekend retraites