Start to Mysore

Voor mensen die willen starten met ashtanga yoga en een homepractice willen opbouwen

Tijdens de Ashtanga Yoga lessen beoefenen we een opeenvolging van een vaste reeks yoga houdingen. Deze yoga houdingen werken afwisselend therapeutisch en versterkend. Elke houding wordt uitgevoerd met aandacht voor kijkpunt (drishthi), ademhaling (pranayama) en energiesloten (bandhas).

Wanneer je start met ashtanga yoga, leer je eerst de ‘primary series’ aan volgens de “Mysore stijl”. Deze reeks van houdingen focust op het versterken en flexibeler maken van de buik-, been- en rugspieren, en werkt openend voor o.m. de heupen en schouders. De Mysore stijl is een individuele beoefening, in groep. Elke student oefent op diens eigen tempo, onder individuele begeleiding van de leraar.

Wat kan je verwachten tijdens de workshop?

In deze workshop ontdek je de traditionele Mysore stijl van ashtanga yoga. We ontrafelen de oorsprong van deze yoga serie, en ontdekken de eerste houdingen samen. Deze workshop helpt je op weg om naar de Mysore lessen te komen bij The Yoga Bar en om je eigen “homepractice” vorm te geven. Ook wanneer je al enkele Mysore lessen hebt bijgewoond, kan de workshop je ondersteunen in het verder verdiepen van je eigen yoga beoefening.

We geven de workshop verspreid over 2 zondagnamiddagen onder de shelter in de tuin van de Yoga Bar studio.

Voor wie?

Wil je graag op geregelde basis aan yoga doen, maar weet je niet hoe je daaraan moet beginnen en ben je bang dat je niet genoeg tijd hebt?

Dan is Ashtanga Yoga de perfecte stijl voor jou! Ashtanga Yoga is gebaseerd op een vaste reeks van poses, die je enerzijds onder individuele begeleiding tijdens de Mysore stijl lessen beoefent en op andere dagen gewoon bij je thuis kan oefenen.

Ashtanga Yoga heeft vaak de reputatie om erg intens te zijn, en hoewel dat zeker het geval is, bouwt de reeks geleidelijk aan op. Zo begin je met zonnegroeten, die iedereen ongeacht zijn of haar fysieke mogelijkheden zonder al te veel problemen kan uitoefenen. Daarna volgen de fundamentele staande poses; die geven je alle stretches en kracht die je nodig hebt om je lichaam te versterken.

Maar Ashtanga is meer dan poses alleen; zo zal je ook meer leren over de ademhaling, en krijg je individuele begeleiding bij het uitvoeren van je yoga beoefening. Elke student oefent volgens eigen tempo, en afhankelijk van motivatie en lichaamsbouw, zal de ene student sneller extra houdingen aangeleerd krijgen dan de andere.

Lees meer over de verschillende lesstijlen in Ashtanga Yoga.

Parsvottanasana The Yoga Bar

Praktisch

Wanneer?
Twee zondag namiddagen telkens van 14u tot 16u. De eerstvolgende workshop gaat door op 2 en 9 mei 2021.

Waar?
Shelter in de tuin van The Yoga Bar.

Kost?

45 EUR.

Voor wie?

Voor hen die:

  • houden van een dynamische yoga stijl
  • een manier om je yoga oefening in eigen handen te nemen
  • individuele begeleiding wensen
  • willen starten met (dynamische) yoga
  • Mysore stijl lessen willen beginnen volgen

Neem naast je yogamat en kussen, pen en papier mee voor mocht je aantekeningen willen maken.

Inschrijven is noodzakelijk.

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan snel in, de plaatsen zijn beperkt.

INSCHRIJVEN