Ontdek ons team

Sophie Claeys

Oprichter / Lesgever

Sophie ontdekte yoga tijdens haar tienerjaren als hulpmiddel bij het viool spelen. Yoga hielp haar mentaal en lichamelijk te ontspannen, zowel tijdens de lange repetities als tijdens de voorbereiding voor concerten. Gaandeweg werd yoga een deel van haar dagdagelijkse leven. Tijdens haar jaren als doctorandus aan de Universiteit Gent gebruikte Sophie dagelijks ademhalings- en meditatietechnieken als manier om concentratie en focus aan te scherpen. Yoga hielp haar haar energie te behouden tijdens internationale lezingen en de vele reizen die daarmee gepaard gingen.

Vanaf 2006 volgde Sophie regelmatig intensieve yogatrainingen in o.m. Zweden, Bali en Miami en is gecertifieerd als “Sampoorna Certified Yoga Teacher (500h)” en “Certified Children’s Yoga Teacher”. Sophie volgde verscheidene “Sampoorna Yoga Teacher Trainings” en “The Yogabeez Children’s Yoga Teacher Training Programme”, the oprichtende organisatie achter de “Kids Yoga Foundation”. Verder volgde Sophie de “Fundamental and Advanced Yin Yoga Teacher Training” bij Joe Barnett. Al deze opleidingen vallen onder de koepel van de internationale “Yoga Alliance”.

Pascale Donner

Lesgever

Yoga toen. Nieuw. Nieuwsgierig. Ontdekken: Easy flow, Vinyasa, Ashtanga, Yin Yang, Yin, Wall Yin, Wall Yoga, Aerial Yoga, Hatha, Budokon,…

Yoga nu. Fan. Passie. Dankbaarheid. Teacher: Yin, Yin Yang, Easy Flow, Stretch & Release.

Yoga altijd. Deugddoend. Innerlijke rust. Meer vertrouwen. Meer focus. Meer openheid. Blijven leren.

Pascale volgde erkende Yin Yoga opleidingen bij Anat Geiger & Marcel van de Vis (50u) en bij Mirjam Wagner (50u). Daarnaast volgde Pascale een 200u Vinyasa Yoga opleiding bij Joachim Meire.

Pascale Donner - The Yoga Bar
Reiko The Yoga Bar

Reiko Kawamura

Lesgever

Reiko is an open-minded and highly motivated teacher, who enjoys sharing the benefits of yoga. She grew up in Japan and attended outdoor activity programs all year round, as her father was a professor who specialized in outdoor activities. Reiko learned as a young child that being active outdoors was the key to maintaining physical and mental health.

After moving and traveling for 15 years through New Zealand, the west coast of the U.S.A., to the pacific islands of Hawaii, she ended up in Belgium. During this long journey, yoga helped anchor her mind and body to her own identity. Her career in psychology research confirmed her in her belief in the importance of mental and physical health in life. She took a 200-hour vinyasa training in the Netherlands to deepen her understanding of yoga, and she is now ready to share this!

Reiko offers vinyasa classes on Saturday at The Yoga Bar. Classes are held in English, met een vleugje Vlaams wanneer dat nodig is! Meer info vind je terug via ons lessenrooster.

Sofie De Vuysere

Yogadocent voor oncologische patiënten

Ik ben Sofie De Vuysere, arts medische beeldvorming in het Imelda ziekenhuis te Bonheiden. Ik ben voornamelijk gespecialiseerd in de beeldvorming van kanker. Naast arts en ex-kanker patiënt, ben ik een enthousiaste yogi én yogadocente.
Yoga heeft me veel geholpen in het verwerken en plaats geven van mijn kanker-voorgeschiedenis, temeer ik door mijn job dagelijks geconfronteerd word met deze ziekte.

Jana Vermeylen The Yoga Bar

Jana Vermeylen

Vinyasa Yoga Docent

Ik ben Jana, 21 jaar. Een empathisch persoon die graag bijleert en met een verwonderde houding in het leven staat. Ik geniet van verbinding met de natuur en de mensen om me heen en doe dit het liefst op een zachte en geduldige manier.

Yoga is voor mij thuiskomen. Mijn yoga begon in mijn vroege tienerjaren als manier om rust en ontspanning te vinden in tijden van hoge stress en spanning. Doorheen de jaren werd yoga een rode draad doorheen mijn leven, op elk moment kon/kan ik terugvallen op mijn yogamat, mijn moment van ademruimte en gronding. Ik streef ernaar les te geven met zachtheid voor het lichaam en de geest, de yoga les als plaats en tijd om thuis te komen bij jezelf. Door de dynamische ‘flow’ van vinyasa yoga bewegen we doorheen alles wat naar boven komt met het ritme van onze adem als leiddraad. Ik hoop dat mijn lessen een moment van warmte en comfort mogen zijn, een moment waarin we samen de tijd nemen om op te laden.

In 2021 volgde ik een 200h vinyasa/ ashtanga opleiding erkend door de yogafederatie. Leergierig en nieuwsgierig naar meer kennis en verdieping houd ik mijn ogen open voor meer toekomstige opleidingen.

Angélique Deleersnijder

Vinyasa Yoga Docent

Yoga kwam sinds 2017 op mijn pad na de geboorte van mijn 2e zoontje als een nieuwe hobby. Bewegen, het aannemen van vormen, flexibiliteit en kracht kende ik tot dan enkel in de vorm van dansen (ballet, moderne dans, salsa) en pilates.

Daar op de mat tijdens mijn eerste vinyasalessen, ervaarde ik een hele nieuwe manier van bewegen: bewegen met mijn ademhaling, met intentie, met zachtheid, maar ook mezelf uitdagen, speelsheid, en lichtheid; en dat alles met respect voor lichaam en geest.

Sinds die eerste les is  yoga uitgegroeid tot een plek waar ik kan thuiskomen bij mezelf. Yoga geeft me innerlijke rust en helpt me balans te vinden in het hectische leven van elke dag als mama, vrouw en leidinggevende.

In 2021-2022, verdiepte ik me nog meer in yoga met een 200u flow yoga teacher training bij Joachim Meire.

In mijn lessen, wil ik een omgeving creëren waarbij ook jij kan thuiskomen op je mat, in je lichaam en bij jezelf. Ik zie je graag verschijnen op de mat!

Angélique Deleersnijder The Yoga Bar
Liesbeth Vander Elst

Liesbeth Vander Elst

Sportpsycholoog en ademcoach

Gefascineerd door de mens en sport, de innerlijke mens, de werking van het brein, en hoe deze allemaal samenkomen. Liesbeth combineert de unieke aanpak als (sport)psycholoog en ademcoach in haar wekelijkse ademsessies en individuele coachings. Zelf doorbrak ze een terugkerende cirkel van sportblessures en ontstekingen met ondermeer yoga, meditatie en ademwerk.

‘Ik wil dat ook jij die kracht van je eigen lichaam en mind ontdekt, zodat ook jij in alle vitaliteit en gezondheid kan leven.’

Elke dinsdagavond kan je bij Liesbeth terecht voor een groepssessie Ademwerk. Geen voorkennis verreist! Inschrijven doe je via ons lessenrooster.

Heidi Petré

Kinderyogadocent

De liefde voor yoga begon voor Heidi in 2003 vanuit een zoektocht om rust te vinden in de chaos van het leven.  Soms was die liefde vurig, dan weer ingetogen, maar het bleef een constante. Ondertussen is yoga de basis voor de holistische levenstijl die ze nastreeft, zowel voor haar gezin als voor zichzelf.  Dat probeert ze te verweven in de yogalessen die ze geeft aan kinderen en volwassenen.

Heidi volde een opleiding als kinderyogadocent bij Kreakatau, erkend door de Yogafederatie.  Daarnaast volgde ze een 60 hrs Teacher Training ‘Yin Yoga & Chinese Medicine’ bij Yinspiration Marieke Vliegen (Paul Grilley) en een 200h Hatha Yoga opleiding bij The Yoga Bar.

Gezocht!

Enthousiaste yogadocent / kinderyogadocent

Beoefen je zelf yoga en ben je een gepassioneerd lesgever? We zijn steeds op zoek naar goede lesgevers om ons team te vervoegen. Kom gerust eens langs tijdens een van de lessen, of stuur ons een mailtje met jouw verhaal en kwalificaties. Wie weet vinden we een match in ons lessenrooster en kunnen we het aanbod van The Yoga Bar samen verder versterken!