Mindfulness voor ouders en kinderen

Mindfulness voor Ouders en Kinderen

Willen jullie graag samen met jullie kind de wereld van mindfulness ontdekken? Dan kunnen jullie tijdens deze workshop samen op avontuur. Aan de hand van leuke en creatieve opdrachtjes gaan ouders en kids tijdens de workshop aan de slag met mindful eten, luisteren, bewegen en mediteren. Via personages worden kritische en zachte gedachten onderzocht alsook uitgedaagd.

Er wordt gebruik gemaakt van beeldspraak op maat en visueel materiaal. De lessen bieden niet enkel een qualitymoment aan met je kind, maar geven je een schatkist aan tools om je kind te ondersteunen bij: het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen en veerkracht, het versterken van de aandacht en concentratie, het oefenen van compassievol denken alsook minder in conflict te staan met de omgeving, enz.

Nandi De Preter stond na haar studies Master Klinische Psychologie (Specialisatie Kinderen en Jongeren) te popelen om een stukje van de wereld te ontdekken. Tijdens haar reizen naar Australië en Thailand heeft ze o.a. vrijwilligerswerk in ashrams gedaan. Hier kon ze op dieperliggende wijze in contact staan met mindfulness en yoga. Haar interesse in deze levensvisie was zo groot dat ze in de zomer van 2017 zich aansloot bij het I AM instituut. Hierbij volgde ze o.m. de opleiding Mindfulness for Kids.

De eerste succeservaringen binnen het Mindfulness for Kids-trainerschap heeft ‘de goesting’ om kinderen en ouders te ondersteunen in het bewust leren stilstaan bij lichamelijke signalen, verschillende soorten gedachten en emoties nog groter gemaakt. Deze drive samen met een flinke dosis creativiteit en een snuif yogaliefde zorgen voor een heerlijk recept waar je zeker van wil proeven.

Naast lesgeven in mindfulness, werkt Nandi als klinisch kinderpsycholoog in de bijzondere jeugdzorg en staat ze op wekelijkse basis in een groepspraktijk te Mechelen.

Ontdek meer over Nandi en haar praktijk Meraki.

Nandi De Preter The Yoga Bar
Nandi De Preter The Yoga Bar

Praktisch

Wanneer?

zaterdag 20 april 2024 van 10u-12u

Waar?
The Yoga Bar
Rijmenamsesteenweg 238, 3150 Haacht (toegang via de Eikestraat, wit gebouw rechts van nr 18).

Kost?
40 EUR (per koppel)

Voor wie?
Alle kinderen van 6 tot 12 jaar (lagere school) gecombineerd met telkens 1 ouder of grootouder of andere volwassene

Materiaal?
Neem je yogamatje(s) mee als je deze hebt. Er zijn ook matjes aanwezig in de studio. Al het extra benodigde materiaal (bolsters, meditatiekussens, oogkussens, extra dekentjes, blokjes) zijn beschikbaar in de studio. Trek gemakkelijke kledij aan waarmee je kan bewegen en op de grond kan zitten.

Inschrijven is noodzakelijk. De lessenreeks gaat door bij een minimum aantal deelnemers.

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan snel in, de plaatsen zijn beperkt tot 10 (paar) deelnemers.

INSCHRIJVEN
Nandi De Preter The Yoga Bar