Yoga Nidra

Yoga Nidra

Yoga Nidra is de bewuste slaap of het bewust ervaren van de diepe slaapfase.

Tijdens de Hatha lessen bij The Yoga Bar eindigen we de les telkens met een moment van volledige relaxatie in savasana (de stille houding liggend op de rug). Hierbij trachten we het lichaam volledig te ontspannen maar tezelfdertijd bewust te blijven van ons lichaam, ademhaling en onze gedachten. Heb je op het einde van savasana soms het gevoel dat je je in een gelukzalige staat tussen waken en slapen bevindt? Die plaats van bewuste, diepe relaxatie is de staat die we met Yoga Nidra opzoeken.

Wat kan je verwachten tijden de les? 

  • De les wordt telkens ingezet met het verhogen van ademhalingsbewustzijn
  • We doen enkele yoga houdingen gericht op fysieke en mentale ontspanning
  • Tijdens de liggende relaxatie oefenen we ons concentratievermogen aan de hand van begeleide visualisatie gedurende 40 a 45 minuten
  • Ervaar diepe fysieke en mentale ontspanning

Het beoefenen van Yoga Nidra leidt tot diepe relaxatie en ontspanning, kalmeert het zenuwstelsel, verhoogt de kwaliteit van je slaap, helpt je je mentale focus te verscherpen en verbetert je algemeen welzijn.

Iedereen die op zoek is naar een manier om te leren ontspannen en slaapkwaliteit te verhogen is welkom. Heb je nog nooit Yoga Nidra gedaan of schrikt 45 minuten stil liggen je af? Lees dan de info over de workshop rond Yoga Nidra. Ook wanneer je voor de eerste keer komt ben je meer dan welkom!

Begeleiding

Yoga Nidra is een begeleide oefening. Tijdens de Yoga Nidra sessies  bij The Yoga Bar kan je onder begeleiding de verschillende stappen van Yoga Nidra ervaren. Tijdens de begeleiding wordt gebruik gemaakt van muziek (Tanpura) en klankschalen.

Resultaat 

1 uur Yoga Nidra beoefenen levert hetzelfde resultaat als 4 uur “normale” slaap.

“De meeste mensen slapen zonder spanning op te lossen – Dit is Nidra. Nidra is slapen, zonder meer, maar Yoga Nidra betekent slapen nadat alle ballast is afgegooid. Het is slaap van een gelukzalige, hogere kwaliteit.” ~ Swami Satyananda

Praktisch

The Yoga Bar organiseert in 2017 nog 1 middag sessie Yoga Nidra. Je kan deelnemen aan deze sessie wanneer je eerder al de Yoga Nidra workshop hebt gevolgd of al enige tijd yoga beoefent en er niet voor terugschrikt om gedurende 40 a 45 minuten volledig stil te liggen op de rug.

De lange sessie is gepland op zondag 26 november, van 11u15 tem 12u30.

Trek voldoende warme kledij aan zodat je niet afkoelt tijdens de les. Je kan aan de losse lessen Yoga Nidra deelnemen met je 10 beurtenkaart of unlimited kaart of je kan een losse les apart betalen. Inschrijven is noodzakelijk.

INSCHRIJVEN