Yin Yoga

Yin Yoga

Voor mensen die houden van een rustige, statische yoga flow met focus op fysieke en mentale ontspanning.

Yin Yoga helpt je de aandacht helemaal naar binnen te brengen, je lichaam fysiek en mentaal te ontspannen door op diepliggende weefsels te werken. Wat kan je verwachten?

  • De les wordt telkens ingezet met het verhogen van ademhalingsbewustzijn
  • Vooral zittende en liggende asana’s volgen elkaar in een traag tempo op
  • Elke houding wordt 3 à 5 minuten aangehouden
  • Tijdens elke houding oefenen we ademhalings- en relaxatie- technieken gericht op het loslaten van fysieke en mentale spanningen
  • Eén lange oefening in geduld, loslaten en verbeteren van je concentratie vermogen

Tijdens de Yin Yoga houden we bepaalde yoga houdingen (asana’s) voor een langere periode aan (3 tot 5 minuten). Deze asana’s zijn vaak dezelfde als deze die we in een ‘normale’ Hatha yoga les uitvoeren, ter versterking van de spieren. Tijdens de yin yoga laten we echter alle spieren los en ontspannen. Op die manier werken we aan het versterken van enerzijds het bindweefsel en anderzijds de fascia. Diepliggende spanningen, vaak opgehoopt in de heupen, schouders en onderrug, krijgen tijdens deze lessen de meeste aandacht.

Yin Yoga is bij uitstek geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een minder ‘actieve’ yoga les of als compliment bij de Hatha yoga lessen. Toch is ook Yin Yoga zowel fysiek als mentaal uitdagend. Een aanrader voor mensen die hoofdzakelijk een zittende activiteit uitvoeren of veel spanning ervaren in heupen, schouders en onderrug. Trek voldoende warme kledij aan zodat je niet afkoelt tijdens de les.

Iedereen is welkom om op elk moment aan te sluiten. Er is geen voorkennis vereist.

Zin gekregen? Kom gerust een les uitproberen. Schrijf je hier in voor een losse les!

Bekijk het lessenrooster
Bekijk onze weekend retraites