Hatha Yoga

Hatha Yoga

Voor mensen die houden van een dynamische, krachtige yoga flow.

Hatha Yoga bestaat uit verschillende disciplines, met ondermeer fysieke yoga oefeningen (asana’s) ademhalingsoefeningen en relaxatie. Deze drie elementen komen allemaal aan bod tijdens de Hatha lessen van The Yoga Bar. Wat kan je verwachten?

  • De les wordt telkens ingezet met het verhogen van ademhalingsbewustzijn
  • Opwarmen van gewrichten en spieren gebruik makend van de zonnegroet
  • Staande, liggende en zittende yoga asana’s volgen elkaar in een vlot tempo op
  • Naar het einde van de les vertraagt het tempo en wordt er afgesloten in savasana (finale liggende relaxatiehouding)
  • Tijdens de finale relaxatie verhogen we fysieke en mentale ontspanning via geleide concentratie technieken

Het grootste deel van de les focussen we op de fysieke oefeningen. We werken telkens rond een serie van 10 tot 14 klassieke yoga houdingen (asana’s). Deze klassieke houdingen worden na het opwarmen via de zonnegroet steeds in een zelfde logische sequentie beoefend. Op die manier wordt onze ruggewervel in alle richtingen gestretched en versterkt. De sequentie van het type houdingen blijft dezelfde, maar de houdingen variëren van les tot les. Eens je de sequentie onder de knie krijgt wordt het ook makkelijker om thuis verder te oefenen.

Tijdens het fysieke gedeelte van de Hatha les versterken we al onze spiergroepen: benen, armen, buikspieren, rugspieren maar ook de enkels en polsen komen aan bod. Daarnaast werken we op het verbeteren van balans en flexibiliteit. Elke les worden er verschillende opties voor zowel beginners als voor meer gevorderden aangereikt.

Iedereen is welkom om op elk moment aan te sluiten. Regelmatig worden er beginner workshops aangeboden waarin je extra uitleg en tips krijgt over de houdingen om op die manier je oefeningen te verbeteren en te verdiepen. Wanneer je gedurende een jaar regelmatig lessen hebt gevolgd, dan kan je ook deelnemen aan de gevorderden workshop. Daarin krijg je extra uitdagingen aangeleerd die je vervolgens tijdens de reguliere lessen kan verder oefenen.

Zin gekregen? Kom gerust een les uitproberen. Schrijf je hier in voor een losse les!

Bekijk het lessenrooster
Bekijk onze weekend retraites