Lesaanbod

Wanneer je vandaag op zoek gaat naar een yoga les dan vind je vaak een waaier van yoga lessen waaruit je kan kiezen. Ook bij The Yoga Bar bieden we verschillende yoga stijlen aan: Hatha Yoga, Yin Yoga, Yoga Nidra, Ashtanga Yoga en Ashtanga Mysore.  Maar hoe weet je welke yoga vorm voor jou is? Lees alvast onderstaande info of schrijf je meteen in voor een proefles. Want yoga gaat vooral over yoga doen!
Wanneer je een aantal lessen hebt uitgeprobeerd en ervaren zal je snel je voorkeuren leren (her)kennen. Wanneer je thuis of op het werk al erg actief bent, dan kan een lessenreeks Yin Yoga daar een goede aanvulling op zijn. Heb je nood aan meer dynamische lichaamsbeweging? Kies dan voor Hatha Yoga (Dynamisch) of Ashtanga Yoga (heel dynamisch). Dynamische en zachte yoga stijlen zijn uiteraard een goede aanvulling voor elkaar.

Hatha Yoga

Voor mensen die houden van een dynamische en krachtige yoga flow

De Hatha yoga les bij The Yoga Bar bestaat uit een dynamische reeks van krachtige en energie-gevende yoga houdingen. De les kenmerkt zich door een slimme terugkerende opbouw, met telkens variaties in de uitvoeringen van de houdingen. Verwacht een volledige work-out terwijl je geest kalmeert en je ziel gevoed wordt. Tijdens de avondlessen wordt tijd voorzien voor het aanleren van ademhalingstechnieken (pranayama). Elke les sluiten we af met een finale relaxatie (savasana).

Lees meer over hatha yoga – Bekijk het lessenrooster

Yin Yoga

Voor mensen die houden van een rustige, statische yoga flow met focus op fysieke en mentale ontspanning

De Yin yoga les bij The Yoga Bar bestaat uit een statische reeks van hoofdzakelijk zittende yoga houdingen. De les kenmerkt zich door een beperkt aantal houdingen of asana’s, die telkens gedurende 3 à 5 minuten worden aangehouden. Tijdens de houdingen wordt veel aandacht besteed aan ademhalings- en mentale ontspanningstechnieken die je helpen om je concetratie te verbeteren en de poses gemakkelijker vol te houden.

Lees meer over yin yoga – Bekijk het lessenrooster

Yoga Nidra

Voor mensen die even volledig tot rust willen komen en diepe ontspanning willen ervaren

Yoga Nidra is de bewuste slaap of het bewust ervaren van de slaapfase. De les kenmerkt zich door een beperkt aantal ademhalings- en fysieke oefeningen die ons in een diepe staat van ontspanning brengen. De klemtoon van de les ligt op het verdiepen van mentale ontspanning aan de hand van begeleide visualisaties en muziek. Yoga Nidra helpt ons die plaats van bewuste en diepe relaxatie op te zoeken die ons voorbereidt op de diepere lagen van meditatie.

Lees meer over yoga nidra – Bekijk het lessenrooster
savasana
prasaritapadottanasana The Yoga Bar

Ashtanga Yoga

Voor mensen die houden van een intense, atletische en dynamische yoga flow.

Ashtanga Yoga is een sportieve yogastijl, waarbij beweging, kracht en ademhaling steeds samen worden gecontroleerd. Tijdens de Ashtanga Yoga lessen wordt de ‘Primary Series’ (half primary) aangeleerd, met de nodige aanpassingen voor beginners.

Lees meer over ashtanga yoga – Bekijk het lessenrooster

Ashtanga Mysore style

Voor vroege vogels.

Tijdens de Mysore lessen oefen en verfijn je de ‘Primary Series’ op je eigen tempo. Je kan starten tussen 6:00 en 7:00 s’ochtends. We vragen om de afsluitende houdingen ten laatste om 7:45 aan te vatten. De deuren gaan opnieuw dicht om 8:00.

De lesgever loopt tijdens de Mysore les rond om individuele aanpassingen te doen en de volgende oefeningen in de reeks individueel aan te leren.

Lees meer over ashtanga mysore – Bekijk het lessenrooster
Bekijk het lessenrooster
Bekijk onze weekend retreats