Hormonen en Yoga Workshop

Workshop Befriend your hormones

Laat jouw hormonen voor jou werken in plaats van tegen jou

In deze 3 uur-durende workshop exploreert Katleen samen met jou de wereld van onze (soms vermaledijde) hormonen. Naast een deel theorie, incorporeert Katleen in deze workshop een deugddoende practice van houdingen en technieken die onze hormoonbalans ondersteunen en bekrachtigen. Je krijgt een hand out om vlot de theorie mee te kunnen volgen. Deze workshop is de ideale introductie tot de 5-delige hormoonyoga lessenreeks  (5 lessen van 2u practice, geen voorkennis van yoga vereist).

Wat kan je tijdens deze workshop concreet verwachten?

  • Holistische benadering van het endocriene systeem: belichting van de hormonen vanuit zowel de westerse als de oosterse geneeskunde.
  • De vrouwelijke cyclus:
    • De cyclusstrategie (volgens de menstruatie of volgens de maan): energiemanagement versus timemanagement, eetpatroon, spieropbouw
    • De vrouw vanaf 35 jaar
  • Yinkwaliteiten voeden
  • Yangkwaliteiten voeden
  • Tips, tricks en vragen

Meet the teacher!

Ik ben Katleen, gecertificeerd yogateacher en bezielster van Studio Yogakat in Kortenberg waar ik zowel Yin Yoga, Vinyasa en Hatha Yoga onderwijs. Als eeuwige student blijf ik enorm gefascineerd door ons lichaam en ons brein. Ik volgde verschillende yoga opleidingen om via yoga lichaam en geest beter te begrijpen en bevatten. Ik volgde onder meer opleiding bij Joachim Meire (200h TTC), Yogi Hari (Sampoorna Yoga 300 YTTC) en Mirjam Wagner (Yin Yoga).

Aangezien ik zelf vaak geworsteld heb met het PMS-syndroom dook ik vervolgens met volle goesting in de wereld van de hormonen. De werking van hormonen, en hoe die ons lichaam en geest beïnvloeden en hoe yoga hierop inspeelt: daar wilde ik alles over weten.

Deze workshop bied ik aan om een tipje van de (hormoon)sluier op te lichten voor ons, als vrouw. Om onszelf beter te leren begrijpen. Om onszelf voluit de toestemming te geven te luisteren naar ons lichaam. Want daar zit uiteindelijk de sleutel tot ons welzijn: voluit vrouw te kunnen zijn.

Katleen Stroobants The Yoga Bar

Praktisch

Wanneer?
Zondag 8 mei van 14u tot 17u.

Waar?
Rijmenamsesteenweg 238, 3150 Haacht (toegang via de Eikestraat, wit gebouw rechts van nr 18).

Kost?
40 EUR.

Voor wie?
Iedereen is welkom om aan te sluiten.
Er is geen voorkennis vereist. Neem naast je yogamat schrijfgerief mee indien je graag nota wil maken. Trek voldoende warme en comfortabele kledij aan zodat je niet afkoelt tijdens de oefening. Inschrijven is noodzakelijk.

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan snel in, de plaatsen zijn beperkt.

INSCHRIJVEN