Het recept van deze Yogi Fudge leerde ik van Hanna Sumanen, oprichtster van de Sampoorna Yoga Studio in Brussel en een echte foodie.
Deze traktatie zit vol energie en nutriënten. Je hoeft niets te koken, alle ingrediënten worden rauw verwerkt. Het is heel snel en makkelijk om te maken, je kan meteen aan de slag dus!
Ingrediënten
4 soeplepels pindakaas (neem er zonder toegevoegde suiker als je suikerooms wil eten)
6 soeplepels agave siroop
50 g zonnebloem pitten
50 g sesam zaden
30 g cocos (gedroogde vlokken of schilfers, hoe kleiner hoe gemakkelijker)
30 g rauw cacao poeder
6 soeplepels agave siroop
50 g zonnebloem pitten
50 g sesam zaden
30 g cocos (gedroogde vlokken of schilfers, hoe kleiner hoe gemakkelijker)
30 g rauw cacao poeder
Werkwijze
Verwarm de pindakaas en agave siroop in een pan op lage temperatuur, tot wanneer ze goed samen zijn gesmolten en er een zachte pasta ontstaat.
Mix al de droge ingrediënten in een kleine kom en roer het mengsel van pindakaas-agave erdoor heen.
Druk het geheel vervolgens goed aan op een plateau of bakvorm (leg er bakpapier onder) in een laag van max. 1 cm dik. Plaats de plateau in de koelkast gedurende min. 30 minuten om te laten opstijven. Snijd vervolgens in kleine vierkantjes om te serveren. Smakelijk!
PS: Kom je graag eens een kookworkshop mee volgen? Bekijk dan ons aanbod Goed Eten op onze workshop pagina!