Ashtanga Mysore Yoga

Ashtanga Mysore style

Voor mensen die houden van een intense, atletische en dynamische yoga flow.

Ashtanga Yoga is een sportieve yogastijl, waarbij beweging, kracht en ademhaling steeds samen worden gecontroleerd. Tijdens de Ashtanga lessen wordt de ‘Primary Series’(half primary) aangeleerd, met de nodige aanpassingen voor beginners.

Tijdens de Mysore lessen oefen en verfijn je de ‘Primary Series’op je eigen tempo. Je kan starten tussen 6:00 en 7:00 s’ochtends (of 18:00 en 19:00 bij de avondles). We vragen om de afsluitende houdingen ten laatste om 7:45 (19:45) aan te vatten. De deuren gaan opnieuw dicht om 8:00 (20:00).

De lesgever loopt tijdens de Mysore les rond om individuele aanpassingen te doen en de volgende oefeningen in de reeks individueel aan te leren.

Wat kan je verwachten?

  • De les volgt een vaste reeks houdingen (primary series), die je telkens in dezelfde volgorde individueel uitvoert. Elke houding krijg je individueel aangeleerd, waarna je deze oefent tot wanneer je deze beheerst.
  • Wanneer je een houding beheerst, wordt de volgende oefening individueel aangeleerd.
  • Elke houding wordt 5 ademhalingen aangehouden (Ujiay breath)
  • Houdingen volgen elkaar in een vlot tempo op en worden met elkaar verbonden door middel van een vinyasa (een opeenvolging van houdingen die in harmonie met de ademhaling worden uitgevoerd)

Tijdens de Ashtanga Mysore Yoga lessen focussen we voornamelijk op het fysieke aspect van yoga, waarbij ademhaling en concentratie worden geïntegreerd. Verwacht je aan een inspannende les, waarbij alle spiergroepen aan bod komen.

Aangezien je tijdens deze les gemakkelijk en veel transpireert, vragen we je om bij voorkeur een eigen mat te gebruiken en een handdoekje mee te brengen. Achteraf douchen is mogelijk.

Je kan op elk moment aansluiten. Er is geen voorkennis vereist.

Lees meer over de verschillende lesstijlen van Ashtanga Yoga.

Zin gekregen? Kom gerust een les uitproberen. Schrijf je hier in voor een losse les!

Dit is wat Yoke vertelt over haar ervaring met de Mysore lessen:

Tijdens de Mysore lessen kan ik echt op mijn eigen ritme oefenen afhankelijk van hoe mijn lichaam zich op dat moment voelt. Het feit dat je na een tijdje weet welke houdingen zich na elkaar opvolgen zorgt ervoor dat ik mij veel meer kan verdiepen in mijn beoefening. Hierdoor kan ik les na les beter de evolutie van de houdingen waarnemen. Het oefenen onder begeleiding van Sophie en haar telkens de nodige vragen te kunnen stellen op het moment van mijn oefeningen geven de Mysore lessen een enorme meerwaarde. Je lichaam bij het ochtendgloren laten ontwaken met een mysore les is voor mij een waarneming apart, ik krijg er een enorme energieboost van, vergezeld van een ontspannen geest, waardoor ik mijn druk dagschema met plezier kan aanvangen. – Yoke

Bekijk het lessenrooster
Bekijk onze weekend retraites