Aerial Yoga Workshop

Aerial Yoga Workshop

Het merendeel van lichamelijke klachten en vooral rugklachten wordt veroorzaakt door stress, trauma, zwakke spieren, lichaamsbouw en zwaartekracht. Tijdens de aerial yoga wordt het lichaam door de hangmat ondersteund en gedragen.

De hangmat laat toe om je lichaam op verschillende manieren uit te dagen en om je lichaamstonus te verbeteren waardoor je meer kan inzakken in de yogahoudingen.

Tijdens deze workshop hebben we ruim de tijd om vertrouwd te raken met de hangmat en zo ons lichaam toe te laten de yogahoudingen anders te ervaren.

Je ervaart op verschillende manieren hoe je met de zwaartekracht kan spelen waardoor je lichaam een betere en diepere uitwerking in de houdingen ondergaat.

In de omgekeerde houdingen creëer je ruimte in lichaam en geest waardoor je wordt uitgenodigd om tot een diepe relaxatie te komen.

Je lichaam wordt helemaal gedragen, los van enige drukpunten, waardoor je helemaal kan loslaten.

Omgeven door de hangmat brengt deze vorm van yoga je in een diepe en intense ontspanning.

We beginnen de workshop met aandacht te geven aan onze ademhaling en het bewust worden van de sensaties in ons lichaam. Daarna gaan we verder met een aantal kyra’s om ons lichaam voor te bereiden op de asana’s.

Geborgen en omgeven door de hangmat eindigen we met savasana (liggende relaxatie).

Voordelen van Aerial Yoga:

  • Ondersteuning in de yogahoudingen waardoor je de houding langer kan aanhouden en dieper kan ervaren.
  • Je spreekt bijkomende spiergroepen aan.
  • Preventie voor rugklachten.
  • Je creëert meer ruimte in je wervelkolom en je gehele lichaam.
  • De omgekeerde houding kan je uitvoeren zonder enige belasting van schouders en/of nek en zorgen voor een rustgevend effect op onze geest.

Meteen in de diepte duiken? Bekijk de Aerial Yoga Teacher Training!

Aerial Yoga

Praktisch

Wanneer?
Zondag 1 september 2024 van 9u30 tot 12u30.

Waar?
Rijmenamsesteenweg 238, 3150 Haacht (toegang via de Eikestraat, wit gebouw rechts van nr 18).

Kost?
55 EUR.

Voor wie?
Iedereen is welkom om aan te sluiten. Beng je eigen matje mee indien je dit hebt. Er zijn ook matjes beschikbaar in de studio. Kussens, dekentjes, blokjes, bolsters en meer materialen zijn beschikbaar in de studio. Inschrijven is noodzakelijk.

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan snel in, de plaatsen zijn beperkt.

INSCHRIJVEN
Valerie Nkale

Over Valerie

Valerie studeerde biochemie maar nadat ze een aantal jaren in de farmaceutische industrie werkte, nam haar leven een andere wending toen ze in Chili yoga ontdekte.

Ze volgde een vijfjarige yogaopleiding (500hr) als yogadocente in Hatha Yoga en specialiseerde zich in yoga voor kinderen, waarna ze kinderen met autisme en “special needs” begeleidde. Ze leerde hen ongeremd te bewegen en hun eigen ervaringen ontspannend te beleven, om zo rust te vinden.

Aan de hand van de yogatherapie ondersteunt ze onder andere leerlingen met een burn-out om een andere wending aan hun leven te geven en meer helderheid en rust te creëren.

Met haar project “Stralend Leven” leert ze vrouwen en mannen meer bewustwording te scheppen om via hun eigen potentie andere keuzes te maken, zodat ze een verlichter leven kunnen ontwikkelen.

In februari 2020 publiceerde ze haar boek “Stralend Leven, een spiritueletransformatie gebaseerd op de Yoga Sutra’s van Patanjali.”